Nova Rock 2017. – Uz Green Day, Prophets Of Rage i System Of A Down srušen rekord posjećenosti

Austrijski Nova Rock festival koji se održava u Nichelsdorfu i ove godine je bio jedno od najvećih rokerskih poprišta u našem susjedstvu.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Greem Day na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Greem Day na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

S obzirom na terorističke napade u posljednje vrijeme u Europi, pogotovo na koncertima i festivalima, ovogodišnji Nova Rock započeo je uz pojačane mjere sigurnosti. Medutim čim se prošla ta ‘rutinska kontrola’ sve je bilo isto kao i prethodnih godina.

Prvi dan počeo je u znaku sunca, gomile pijeska, odličnih bandova i još bolje atmosfere. Čast da otvore ovogodišnji Nova Rock festival u austrijskom Nickelsdorfu pripala je bandu Like a Storm koji su to čisto solidno odradili. Prvi “ozbiljniji” izvođač koji je nastupio bio je australski Airbourne, dakle i hrvatskoj publici poznat (i klasičan) primjer hard rocka, “nasljednici” legendarnih AC/DC-a, a kako su pjevač i gitarist Joel O’Keeffe sve više zagrijavali publiku, tako je prašine bilo sve više u zraku.

Airbourne na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Airbourne na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Nakon njih pozornicu su zauzeli, seksom opsjednuti Steel Panther. Dečki razmišljaju samo o “tim” stvarima, svejedno im je ide li to u ‘normalnom obliku’, backdoor, ili samo običan blowjob, tako bar kažu. Dok ima akcije čak im je svejedno i je li u pitanju muško ili žensko, bitno je da se “trpa”. Takvim temama u pjesmama i pričom između pjesama animirali su publiku da pokaže ‘malo više mesa’ nego kod drugih bandova, pa je viđeno nekoliko pari velikih ženskih, ali i muških sisa, jer nitko ne zamjera ovim glam metalcima što žive u 1980-ima.

Fatboy Slim na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Fatboy Slim na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

S Five Finger Death Punch bilo je puno pitanja oko njihovog nastupa, obzirom da su se dva dana prije festivala raspali, ali onda dan kasnije pomirili. Taman kad su svi mislili da je ta ‘sapunica’ gotova pojavili su se s novim pjevačem Tommy Vextom koji je obzirom na okolnosti vrhunski odradio svoj posao. Ok, malo duže stanke između pjesmama i malo kraći set, ali teško je naučiti set listu u jednom danu. Ako to maknemo na stranu, bio je to jedan odličan nastup, pogotovo za premijeru. I onda zvijezde večeri – Linkin Park. Vjerujem da su svi od njih očekivali čuda, ali dečki su očito malo ostarili i stisnuli kočnicu. Moje mišljenje je da su pjesme dosta sporije i dosadnije, ali jedan od naših najpopularnijih rock DJ-eva, DJ Kneža, bio je kratak i jasan; tim nastupom uništili su mu sve ono što je mislio o njima kao klinac od 13 godina. U maniri party završnice večeri nastupio je Fatboy Slim. Svi koji su ostali na festivalu do kraja pokazali su golemu energiju tijekom njegovog nastupa. Znači isto kao i Scooter koji je prije par godina digao cijeli Nova Rock na noge. Odličan kraj prvog dana koji je proletio iako se sve održavalo na glavnom Blue Stageu.

Suicidal Tendencies na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Suicidal Tendencies na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

Drugi dan su u pogon stavljene obje festivalske pozornice, a time i izbor bendova veći. Prvi koji su napravili potpuni nered u publici bili su legendrni kalifornijski Suicidal Tendencies. Od prve pjesme “You Can’t Bring Me Down”, pa sve do zadnje, mosh pit je izgledao kao ratna zona – znojna ekipa, razbijene glave, svako malo netko na podu, hrpa izgubljenih tenisica, strganih sunčanih naočala i sve to popraćeno vrtlozima pjeska u zraku. Možda vremenski malo prerano, svirali su u tri sata popodne, mnogi su se tada još oporavljali od prvog dana, a mnoge su dotukli prije večeri, ali tako to ide kad je Mike Muir na pozornici.

The Dilinger Escape Plan na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

The Dillinger Escape Plan na Nova Rock 2017. festivalu (Foto: Roberto Pavić)

The Dillinger Escape Plan su u sklopu svoje oproštajne turneje zagrijali ljude na manjem Red Stageu. Energičan nastup i preporuka svima da dođu pogledati njihov koncert u Zagrebu krajem kolovoza. Na žalost, Me First And The Gimme Gimmes nisam vidio jer je radi prometne nezgode kasnio koncert Architectsa. Oni su uletjeli na stage direktno iz autobusa i u skraćenom setu otprašili par hitova i otišli. Prije njihovog nastupa bilo je lijepo vidjeti kako su im u pomoć oko slaganja opreme na stageu uletili svi tehnički timovi drugih bendova koji su se tamo nalazili, svaki sa majicom banda koji prati na turneji. Dalje>>

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate