Nellcote objavio EP ‘Surrender’

Nakon sedmogodišnjeg djelovanja tijekom kojega su se pojavljivali tek u obliku singlova, zagrebački Nellcote objavio je svoj prvi EP.

Nellcote 'Surrender'
Nellcote ‘Surrender’

“Surrender” donosi pet pjesama koje u sebi nose nemir i bijeg, traženje i pronalaženje, poraze i pomirenje. Najavili su ga singlovi “If Only They Could” i “So Long, My Friend”, a ovaj mozaik jednog lutanja nastajao je upravo na mjestu gdje smo istovremeno najsigurniji i najranjiviji – u intimi sobe.

“Pjesme za ovu kolekciju nastale su u razdoblju odvojenosti od ostatka benda, u izolaciji vlastite sobe, gdje su na kraju i snimane. Sve one pričaju priču likova koji su odlučili nestati, pobjeći, predati se, izgubiti – ili već jesu izgubljeni. Pritom linija između života i smrti nikad nije bila tanja. Na takve sam likove nailazio u tom razdoblju i odlučio sam njihove priče pretočiti u pjesme te ih skupiti u ovu cjelinu i poslati u svijet. Čuvati ih za sebe bio bi pretežak teret”, napisao je Vinko Ergotić u najavi albuma. Za miks i mastering pobrinuo se Miran Milić (Studio Palach, Rijeka), a cover nosi potpis Sonje Barbarić.

Koncertna promocija u zagrebački KSET donosi “Surrender” u punom bendovskom aranžmanu kojeg čine Vinko Ergotić (vokal, gitara), Lovro Boljat (gitara, melodika), Lana Filipin (bas) i Damir Trputec (bubanj). Osim pjesama s EP-ja, Nellcote će publiku podsjetiti i na raniju fazu stvaralaštva. U utorak, 23. svibnja u KSET-u će im se kao predgrupa pridružiti hrvatsko-austrijski don_t go. Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna, odnosno 30 kuna na dan koncerta na blagajni KSET-a (Unska 3) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Poslušajte EP “Surrender”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh