Neil Young želi s 1. prosincem svoj kompletan katalog dati besplatno online

S pripremom objave novog albuma 'The Visitor' legendarni glazbenik otkriva i planove o svom katalogu koji u potpunosti želi učiniti dostupnim i besplatnim na internetu.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Neil Young (Foto: Wikipedia)

Neil Young (Foto: Wikipedia)

“Arhiva je mjesto koje možeš posjetiti i poslušati svaku pjesmu koju sam ikad snimio i objavio u najvećoj kvaliteti koju vaš stroj omogućuje. Valjda je tako trebalo biti. U početku, sve je besplatno”, napisao je Neil Young u svom postu na Facebooku.

U nastavku o Neil Young Archives ide se u detalje o nastojanjima i objašnjavanjima Xstream Music streaminga kao visokorezolucijskog streaminga kojeg podržava OraStream.

Format se navodno “neprimjetno prilagođava” dostupnoj propusnosti (bandwith) kako bi “isporučio” najbolju moguću kvalitetu zvuka, izravno s originalnih mastera visoke rezolucije.

Kako Young navodi: “Xstream Music master snimka je uvijek čisti nekompresirani master, te ne spada u formate koji kompromitiraju kvalitetu. Svi kompresirirajući formati kompromitiraju kvalitetu.”

Arhiva Neila Younga će također uz kompletnu diskografiju imati ekstentenziju na vremensku katalošku crtu za svaku pjesmu i album koji je snimio. Također će postojati mogućnosti preslagivanja i preslušavanja pjesama po kronologiji, kao što će biti ponuđene informacije tzv. info cards na kojima će biti navedeni svi podaci o gostujućim glazbenicima i suradnicima, memorabilije, fotografije, filmovi, video materijali i isječci iz medija.

“To će biti “živi dokument” u koji će se stalno dodavati nove informacije. Želim kreirati internetsku stranicu, kako za sebe, tako i za svakog drugog”, zaključio je Neil Young.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate