Neil Young će ipak dopustiti Trumpu korištenje njegove muzike

Prošogodišnja javna polemika između Neila Younga i Donalda Trumpa rezultirala je Youngovim traženjem sudske zabrane da Trump u predsjedničkoj kampanji koristi Youngovu pjesmu ‘Rockin’ in the Free World’ kao zaštitni znak svoje ksenofobne kampanje. No, čini se da se čudnovati dvojac ipak pomirio.

Neil Young i Donald Trump (Foto: Wikipedia)
Neil Young i Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Poznato je da je Neil Young javno agitirao za Bernieja Sandersa među prvima, dok Sanders još nije bio popularan kao danas, no danas je okrenuo ploču sprijateljivši se s Trumpom.

U intervjuu za Reuters Young je naglasio da mu je novac jedini bitan i da svatko može koristiti njegovu muziku za što god hoće, ukoliko to plati. Stoga, kaže, nije više ljut na Donalda što je eksploatirao njegovu pjesmu u svojoj predizboranoj kampanji.

“On zapravo ima dozvolu za korištenje”, rekao je Young za Trumpa, “Hoću reći, rekao mi je da ju ima i ja mu vjerujem. Tako da nemam više ništa protiv njega. Znate, jednom kad muzika izađe u svijet, svatko ju može koristiti za bilo što.”

Drugim riječima, bolje nam je da uživamo u slobodnom svijetu dok ga još imamo. A Donald će Trump imati i puno nove muzike za korištenje u svojoj predsjedničkoj kampanji kad Neil Young objavi album “Earth” 17. lipnja.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh