Na aukciji bubnjarska oprema koju su The Beatles koristili na snimanju ‘Love Me Do’

Bubnjarska oprema zvana The Ludwig ponuđena je na prodaju u Nate D. Sanders Auctions za početnu cijenu 150.000 dolara. Važna je po tome što je na njoj svirao bubnjar Andy White koji je nakratko zamijenio Ringa Starra na snimanju pjesme ‘Love Me Do’. Ringo je tom prilikom na istoj pjesmi svirao tamburin.

The Beatles 'Love Me Do'
The Beatles ‘Love Me Do’

Oprema je bila u privatnoj kolekciji Clivea Edwardsa koji je studirao bubnjeve s Whiteovim bliskim prijateljem Regom Wellerom. U opremu je uključen i dokument o autentičnosti kojega je potpisala Whiteova udovica Thea.

U intervjuu za BBC 2012. White se prisjetio tog snimanja: “Po zvuku bubnja mogu prepoznati da sam ja svirao na albumu “Please Please Me”, jer je moj zvuk znatno drugačiji od Ringovog u to vrijeme. To je bilo prije nego što je imao Ludwiga. Svaki bubnjar ima svoj individualni prepoznatljiv stil, prvenstveno to možete vidjeti po načinu na koji štima bubnjeve, pa onda i po načinu na koji bubnja”.

Ista je opremu Ludwig korištena i na snimanju prvog albuma Billyja Furyja, “The Sound Of Fury”. Andy White umro je prošle godine u New Jerseyu u dobi od 85 godina.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh