Montažstroj pokreće projekt ‘Cijankalij §218′ na Dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena i povodom otvaranja široke javne rasprave o pravu na slobodno odlučivanje o rađanju djece, umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ predstavlja cross-media projekt 'Cijankalij §218'.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Montažstroj 'Cijankalij §218'

Montažstroj ‘Cijankalij §218′

Ovaj projekt je hrvatska praizvedba kultne njemačke drame “Cijankalij §218″ Friedricha Wolfa iz 1929. godine. Drama je bila oružje borbe za ženska i radnička prava, a nastala je u okviru sklopu velikog društvenog pokreta za legalizaciju pobačaja u Njemačkoj.

Berlin, radnička četvrt Wedding, 1929. godina. Na snazi je paragraf 218 kaznenoga zakona – zakonska zabrana pobačaja. U ozračju ekonomske krize, mlada radnica Hete traži pomoć za prekid trudnoće iz socijalnih razloga. Ta ju potraga dovodi do tragičnog svršetka…

Cross-media projekt sastoji se od zvučne rekonstrukcije drame “Cijankalij §218″ koja će biti objavljena uz uvodnu, u 8 epizoda, počevši od danas – 8. ožujka i tijekom sljedećih 40 dana. Uz zvučnu rekonstrukciju, projekt sadrži audiovizualne i tekstualne sadržaje koji će biti postepeno objavljeni na službenoj stranici projekta http://cijankalij.montazstroj.hr/.

Borbeno i solidarno za Dan žena! – poručuju iz Montažstroja.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Autor

avatar
Close
Pratite nas i lajkate