Massive Attack osvrnuo se na Brexit prvom izvedbom ‘Eurochildea’ u 18 godina

'Nismo očekivali da ćemo ovu pjesmu 20 godina kasnije izvoditi kao rekvijem.'

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Massive Attack izvode 'Eurochild' u londonskom Hyde Parku

Massive Attack izvode ‘Eurochild’ u londonskom Hyde Parku

U petak 1. srpnja Massive Attack bili su headlineri prvog dana ovogodišnjeg British Summer Time festivala u londonskom Hyde Parku, uz TV on the Radio, Patti Smith, Warpaint, Ghostpoet i Young Fathers.

Tijekom seta, Massive Attack izveli su “Eurochild”, pjesmu iz 1994. po prvi puta u 18 godina, očito isprovocirani rezultatom referenduma za izlazak iz EU. Na njihovom tradicionalnom displeyu s angažiranim porukama ispisivale su se razne parole, a nakon pjesme su se obratili publici: “Nismo očekivali da ćemo ovu pjesmu 20 godina kasnije izvoditi kao rekvijem. Kao sinovi imigranata, obojica smo jako razočarani situacijom. Ne smijemo si dozvoliti da postanemo žrtve populističkih sranja koja nam se upravo događaju. Ne smijemo dozvoliti da ovladaju rasisti i ljudi puni predrasuda. To je sranje.”

http://www.youtube.com/watch?v=JBoexLtqcOU

Bend je na gigu ugostio i Trickyja, s kojim su izveli “Take It There”. Premda s ovim bristolskim trip-hoperom kontinuirano surađuju još od albuma “Blue Lines” iz 1991., Tricky se ipak u posljednje vrijeme rijetko pojavljuje s njima na stejdžu, pa je ovo bila jedinstvena prilika ponovo ih vidjeti zajedno.

U svibnju su Massive Attack najavili dosad najveći koncert u Bristolu, koji bi se trebao održati 3. rujna na otvorenom, pred desecima tisuća ljudi, a kao podrška pridružit će im se i Primal Scream i Skepta.

U Hrvatskoj će Massive Attack nastupiti 24. kolovoza na Dimensions Festivalu u Areni u Puli.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate