Massive Attack objavili isječke dviju novih pjesama preko njihove aplikacije Fantom

Na aplikaciji Fantom dostupni su isječci pjesama ‘Come Near Me’ i ‘The Spoils’. Aplikacija je pokrenuta početkom godine, a dizajnirao ju je djelomično Robert del Naja. Opisana je kao ‘čulni muzički player koji remiksira i mijenja pjesme na jedinstven način koristeći različite okolišne varijable uključujući lokaciju, pokret, dio dana, otkucaje srca i dr.’.

Massive Attack
Massive Attack

Massive Attack su već koristili Fantom kako bi najavili pjesme s EP-a “Ritual Spirit” koji je službeno objavljen u siječnju ove godine, a ovim nastavljaju započetu tradiciju.

Početkom srpnja Massive Attack su bili headlineri prve večeri ovogodišnjeg British Summer Time festivala u londonskom Hyde Parku, a tijekom seta izveli su “Eurochild”, pjesmu koju nisu izvodili punih 18 godina od njezinog nastanka 1994. Bio je to njihov odgovor na britanski Brexit, a popratili su je 3D izjavom: “Nismo očekivali da ćemo ovo izvoditi dvadeset godina kasnije kao rekvijem.”

U Bristolu će 3. rujna biti održan veliki cjelodnevni show na kojemu će trip-hoperi svirati nakon dosta vremena u svom gradu, a podrška će im biti Primal Scream i Skepta.

U Hrvatskoj će Massive Attack nastupiti 24. kolovoza na Dimensions Festivalu u Areni u Puli.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh