Legendarni punk rock label Dischord podignuo cijeli katalog na Bandcamp

Punk rock narodu…

Fugazi (Foto: Bandcamp)
Fugazi (Foto: Bandcamp)

Dischord je odlučio svijetu podijeliti svoje DIY bogatstvo scene. Kompletan katalog uploadan je na Bandcamp. Svaki glazbenik koji je ikada snimao za Dischord predstavljen je na toj popularnoj stranici na kojoj glazbenici iz svijeta redovno objavljuju svoje albume. Tko god želi preslušati povijest američke punk rock scene iz Washingtona to može učiniti potpuno besplatno mimo postojećih streaming servisa koji naplaćuju svoju uslugu.

Vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto se Dishord odlučio na takav korak leži u činjenici da je Bandcamp isplatio preko 100 milijuna dolara autorskih prava nezavisnim umjetnicima, što je daleko veći iznos koji su do sada isplatile gigantske kompanije streaming servisa.

Specijalizirani američki mediji pozdravljaju ovaj potez Dichorda iz razloga što vide da je upravo sada pravo vrijeme da mnoge punk rock himne politički kritičkog sadržaja postanu dostupne široj publici za vrijeme mandata omraženog predsjednika Trumpa.

Dischord katalog posjeduje izuzetno raritetne materijale poput prvih demo snimki grupa Minor Threat, Fugazi ili ženskog punk rock trija Slant 6, kao i do sada neobjavljene pjesme State of Alert snimljene prije dolaska Henryja Rollinsa.

Uronite u arhivu Dischorda

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh