Kawasaki 3P u Domu sportova – huliganska rapsodija

U subotu se u maloj dvorani Doma sportova okupilo nekoliko generacija fanova, a Kawasaki 3P priredili su pravu pikantnu ‘huligansku rapsodiju’ zvuka i slike pokazavši kako itekako dobro korespondiraju zahtjevima showa u kojem su više od dva sata držali publiku u euforiji.

Kawasaki 3P u Domu sportova (Foto: Zoran Stajčić)

„Priredit ćemo jedan suludi muzički cirkus s natruhama teatra u Domu sportova“, rekao je Tomislav Vukelić Tomfa za ovaj portal pred najveći samostalni koncert Kawasaki 3P-a u karijeri. Rečeno, učinjeno.

Već je na samom početku bilo jasno da to neće biti samo još jedan u nizu koncerata ovog benda kad se na pozornicu popelo pet provokativno odjevenih djevojki u bijele košulje i crne čarape i zborno zapjevale poznatu Kawasakijevu „Malo vas je, malo vas je pičkice“ prije nego li je bend u svoj svojoj punoći zakotrljao pjesmu „Veliki dispečer“. Nešto kasnije su ‘Kawasaki djevojk’e pak okružile Tomfu s paunovim perjem u nekom kvazi-kabaretskom stilu dok je on parodirao poznati refren „I Just Call To Say I Love You“ Stevieja Wondera, na „Idu Bugari“ su u pomoć priskočila još dvojica bubnjara i cijelu stvar u završnici odveli u techno vode, dok je kraj koncerta začinio cijeli jedan mali puhački orkestar uz koji je Tomfa pjevao „Puta madre“ i „3problema“. Na video zidu svako malo je bio Mario Kovač (koji je ujedno i najavio koncert licem sakrivenim iz maske iz filma „Petak 13.“) u bizarnim video uratcima koji su imali njegov poznati trash movie potpis. Nije nedostajalo ni velikih balona bačenih u publiku, kao i one visoke, ventilatorima pogonjene, rasplesane ljudske figure, koji obično ‘plešu’ kraj velikih trgovačkih centara povodom promocija novih proizvoda ili rasprodaja.

Kawasaki 3P u Domu sportova (Foto: Zoran Stajčić)

Uglavnom, ‘suludi muzički cirkus’ Kawasaki 3P-a imao je dovoljno vizualnog kiča i šunda koji se sasvim pristojno uklopio u njihovu svima znanu lucidnu glazbenu priču, kao što je, usput rečeno, i ta lucidna glazbena priča koja je trajala dva i pol sata imala dovoljno zabavnih izleta. I tih dva i pol sata kao da je bilo odsvirano u jednom cugu. Bend je bio uvježban i raspoložen, sama svirka bez ikakvih greški, i naravno posebno su bili raspoloženi za šalu kroz glazbu.

„Jebo mene mali pas“, bio je gotovo lajtmotiv prvog dijela koncerta. Svako malo se provlačila ta ‘misao’ kroz razne pjesme, od „Murije“ do „Kak’ si?“, kao što su Kawasaki 3P pored već spomenutog Wondera parodirali i Ice T-ija i njegovu „KKK“ („Kaj kaj kaj“), MC Hamerovu „Can’t Touch This“, kao i temu i serije „Otpisani“. Ali čega god se dohvatili, u njihovom glazbenom paprikašu imalo je smisla.  Bend je posebnu pažnju posvetio osmišljavanju središnjeg dijela koncerta, kad obično nije trenutak za udarne i svima znane hitove. Dakle, bilo je više prostora za Kawasaki-kozeriju i meddleye koji su dobro iskorišteni, a ako je i atmosfera padala u nekim trenucima, pokazalo se da bend ima dovoljno fillera da ponovno izazove pozitivnu histeriju („Mate Parlov“, „Lovac“, „Kristin“).

Kawasaki 3P u Domu sportova (Foto: Zoran Stajčić)

Za finale se može reći da je potrajao puni sat. Završni niz službenog dijela koncerta činile su „3problema“, „Loš, zao“, „Antonija“ i „Snifa san glu“, a bis na kojem su odsvirane „Mali medo“, „Patlidžan“ i „Ni da ni ne“ nije bio dovoljan za razgaljenu dvoranu kojom se orilo „Malo vas je, malo vas je, pičkice“ kao poziv na ponovni izlazak.

„K3p ringišpil“ trebala je biti točka na ‘i’ drugog bisa, ali publika je tražila još pa je uslijedila i „Puta madre“ na repete.

Kawasaki 3P su tako i službeno ušli u uski krug najvećih domaćih bendova i izvođača koji su u stanju okupiti tri i pol tisuće na jednom mjestu, a nakon svega viđenog i odslušanog te večeri, u toj ulozi uistinu velikog benda plivaju kao riba u vodi.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh