Jeremy Corbyn na glavnoj pozornici Glastonbury poslao jasnu poruku Donaldu Trumpu

Najveći i najpopularniji britanski rock festival ove je godine ugostio na glavnom Pyramid Stageu vođu Laburista koji je oštro i nedvosmisleno kritizirao politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa, kao i nacionalističku politiku straha i nepovjerenja prema imigrantima u Velikoj Britaniji.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Jeremy Corbyn na Glastonburyju (Izvor: Youtube)

Jeremy Corbyn na Glastonburyju (Izvor: Youtube)

Može se reći da Glastonbury uvodi novu modu na glazbene festivale, jer u subotu popodne nije politiku i sistem kritizirao neki pjevač ili reper, već nitko drugi do član britanskog parlamenta i vođa Laburističke stranke – Jeremy Corbyn.

Corbyn se popeo na Pyramid Stage pred nastup hip hop grupe Run The Jewels i obratio se tisućama mladih. Osvrnuo se na, kako je kazao, nevjerojatnu revoluciju koja se dogodila unutar društva u posljednjih nekoliko mjeseci, važnost edukacije i umjetnosti, te samog Glastonbury festivala kao značajnog čimbenika domaće kulturne scene, zahvalio osnivaču Michaelu Eavisu na svemu što je po tom pitanju učinio i zaželio da još dugo godina njegova farma služi tom važnom cilju.

“Ako možete pogledati dovoljno daleko, vidjet ćete zid koji okružuje ovaj prelijepi festival. Na tom zidu je poruka za predsjednika Donalda Trumpa. Znate li što piše? Gradi mostove, a ne zidove!”, rekao je Corbyn nakon čega je dobio gromki aplauz.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate