Jackie Chan će dobiti počasnog Oscara

Poznatom će glumcu nagrada biti dodijeljenja u studenom na dodjeli Academy’s Governors Awards, a primit će ju još i filmska urednica Anne V. Coates, direktorica kastinga Lynn Stalmaster i dokumentarist Frederick Wiseman.

Jackie Chan (Foto: Wikipedia)
Jackie Chan (Foto: Wikipedia)

Jackie Chan nikada dosad nije bio nominiran za Oscara, premda se radi o svestranom čovjeku koji, osim što je glumio u u čak 131 filmu, i režira, piše scenarije, producira i koreografira.

Akademija ga je ove godine odlučila nagraditi, a svoju su odluku objasnili time što je glumac proveo četrdeset godina “šarmirajući publiku svojom gipkošću, inventivnim štosevima akrobatske borbe i beskrajnom karizmom”.

Glumac je, priopćio je BBC, nakon ovog saznanja na Facebooku zahvalio svojoj obitelji i fanovima.

“Želio bih od srca zahvaliti Akademiji što su mi dodijelili ovu nagradu ohrabrenja i prepoznavanja mojih postignuća dok sam još uvijek ‘mlad’. Apsolutno sam počašćen što sam prvi Kinez u povijesti koji će dobiti ovu nagradu. Da budem iskren, nije lako snimiti akcijski film. Normalno je da budemo ozlijeđeni i da krvarimo. Mnogi su od nas pretrpili mnoštvo tjelesnih ozljeda, i ja nisam izuzetak u tome. Zato bih želio podijeliti ovu čast s mojom braćom iz JC Stunt Teama koji su godinama bili uz mene u dobrom i lošem, i želim podijeliti ovu nagradu sa svim akcijskim fimskim zvijezdama širom svijeta”, napisao je Chan na svojoj Facebook stranici.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh