Jack White održao govor o rodnoj ravnopravnosti u Nashvilleu

U Nashvilleu je 13. srpnja lokalna uprava održala press konferencija o rodnoj jednakosti na koju je Jack White bio pozvan kako bi održao govor.

Jack White
Jack White

Cijeli govor Jacka Whitea objavljen je na Facebooku.

“Sva ljudska bića na ovoj planeti i u ovom društvu zaslužuju biti tretirana na jednak način, kako u svojim društvenim životima, tako i u financijskim i poslovnim aspektima života.

U svom umjetničkom životu, oduvijek sam smatrao kako nije fer što je kod produciranja ploče, primjerice, bubnjar plaćen manje nego pjevač, samo zbog činjenice da pjevač ima agenta. Oni jednako stvaraju bez obzira na instrument, ili čak na njihovo iskustvo. Bi li jednako tako bilo smiješno platiti dva muzičara različito samo zato što je jedno muško, a drugo žensko? Mislim da bi.

Sramotno je da u 2016. postoje ikakve razlike u beneficijama i iznosima honorara za muškarce i žene u ovom društvu. Rodna ravnopravnost je problem koji je trebao biti globalno prevaziđen prije nekoliko stoljeća, i tužno je da se uopće moramo njime baviti. Ako osoba obavi posao, beneficije za obavljeni posao trebale bi biti potpuno jednake za sva ljudska bića.

Kao vlasnik etikete Third Man Records, locirane u Nashvilleu i Detroitu. ponosan sam što mogu reći da su 2013. svi moji zaposleni, bez obzira na spol, bili plaćeni 15 dolara na sat. Želio bih ohrabriti vlasnike malih biznisa da naprave isto, jer je moguće. Nećete propasti ako to učinite. Čovjek ne bi trebao raditi dva posla da se prehrani. A ako male kompanije poput moje mogu to učiniti, multimilijunerske kompanije poput Walmarta bi pogotovo mogle.

Od 2105. zaposlenici moje kompanije Third Man Records uživaju sljedeće beneficije: svi stalno zaposleni imaju zdravstveno osiguranje. Sretan sam i ponosan što im to mogu omogućiti, jednako kao što sam tužan što se u našem društvu zdravstvena zaštita ne tretira kao osnovno ljudsko pravo, već kao poligon za stvaranje profita.

Još smo ponosniji što sve zaposlenice koje ostanu u drugom stanju imaju šestomjesečni plaćeni porodiljni dopust nakon poroda. Također, i svi novi očevi imaju plaćen tromjesečni dopust. Ništa nije važnije od novog života, i mladi roditelji ne bi trebali brinuti ni o čemu osim o zdravlju i dobrobiti svog novorođenčeta. A ako mala kompanije može provesti ovakvu ideju u djelo, onda bi jedan McDonald’s ili General Motors to svakako mogli i trebali.

Također bih htio naglasiti da su rodno i spolno etiketiranje stvari koje bi trebale biti prepuštene pojedincu, a ne onima koji ih zapošljavaju, ili vladi. Ako se osoba rodi drugačija na bilo koji način, ili se nalazi u pogrešnom tijelu, ne bi zbog toga trebala biti degradirana u životu. Ako se ljudi odluče predstavljati kao transrodne osobe, ili pak rodno neutralne, to ni na koji način ne bi trebalo utjecati na visinu njihove plaće ili beneficija, ili na to kako ih se tretira u društvu. “

Gradonačelnica Nashvillea Megan Berry zahvalila je Whiteu na ovom inspirativnom govoru pred Vijećem za rodnu ravnospravnost.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Vevo

I dalje će imati svoju prisutnost na YouTubeu i stvarati originalan sadržaj.
Idi na Vrh