Izlazak 7″ vinila ‘Balkans Pedro Four Way’ u organizaciji Mikea Watta na Record Store Day 2017

Inspiriran idejom svog prijatelja Stanislava Žabića, stanovnika Clevelanda i kreatora i voditelja emisije Little Lighthouse, a koji je dobar poznavatelj bendova s područja Balkana, za ovaj Record Store Day Mike Watt organizirao je izdavanje jedinstvenog 7'' vinila.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
'Balkans Pedro Four Way'

‘Balkans Pedro Four Way’

Izdanje je nazvano “Balkans Pedro Four Way”, jer uključuje četiri benda – Wattove Secondmane iz San Pedra i preostala tri iz tri različite države na Balkanu, a koje osim geografije povezuje nasljeđe punk-rock i post-punk tradicije.

Posebna je zanimljivost ovog izdanja u tome što svaki od uključenih bendova na ovoj ploči izvodi svoju obradu pjesme nekog od preostalih bendova. Radi se o do sad neobjavljenim snimkama napravljenima posebno za ovu prigodu. Na ploči se tako mogu čuti sljedeći bendovi i pjesme:

Thee Melomen (Zagreb) – Bez prevoda

Vasko Atanasoski (Skopje) – Cosmic Ted

Disciplina A Kitschme (Beograd) – No one

Mike Watt + The Secondmen (San Pedro) – Do Not

Ploča izlazi u limitiranom izdanju od 1.800 primjeraka za izdavača ORG Music 22.4.2017 (Record Store Day).

Pjesmu „Bez prevoda” , makedonskog banda Bernays Propaganda, zagrebački band Thee Melomen snimio je i miksao u studenom 2016. kod producenta Dražen Gavrilović u njegovom studiju Pod.room u Zagrebu. On je također producent i njihovog hvaljenog prošlogodišnjeg EP albuma „Chinatown” na kojem se nalazi i originalna verzija pjesme „Cosmic Ted”, a koju je za ovo izdanje snimio Vasko Atanasoski iz Bernaysa.

Stay tuned, jer singlice su na putu za Zagreb.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate