Izgubljena pjesma ‘Firefly’ iz faze pred-Smithsa

Pojavila se izgubljena pjesma Freak Party, benda koji će samo šest mjeseci kasnije postati The Smiths.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
The Smiths

The Smiths

Freak Party su osnovali gitarist Johnny Marr, basist Andy Rourke i bubnjar Si Wolstencroft koji su zajedno stvarali muziku prije nego što im se pridružio Morrissey i bubnjar Mike Joyce s kojima su formirali The Smiths samo pola godine kasnije.

Wolstencroft je ovih dana pronašao staru snimku pjesama snimljenih 1981. godine i u 24. listopada planira objaviti 500 vinila za svoj Funky Si Records label.
Na prvoj pjesmi “Firefly” čuje se prepoznatljiva gitara Johnny Marra, no čuju se funk i disco utjecaji kakvih kod The Smithsa nema. Wolstencroft je za Manchester Evening News izjavio kako je njihov rani zvuk bio nadahnut ljubavlju i učestalim slušanjem Parliament and Funkadelic.

Na snimci se također nalazi i vokal Angie Brown i još jedna gitara koju svira Craig Gannon, takozvani “peti Smith”, koji je kasnije svirao i na “Panic”, “Ask” i bio na turneji s bendom 1986. godine.

“Firefly” vinil bit će prodavan u Rough Trade dućanima u Londonu i na Amazonu, a digitalno će se izdanje pustiti u prodaju 26. studenog. Druga pjesma se zove “Don’t Push Your Luck”.

U međuvremenu, Johnny Marr se priprema 3. studenog objaviti svoju autobiografiju “Set The Boy Free”.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate