Irena Žilić predstavlja novo studijsko izdanje – album ‘Haze’

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić nakon izvrsnog EP-a ‘Days of Innocence’ i LP-ja ‘Travelling’ publici predstavlja svoj novi studijski uradak – album ‘Haze’. Irenin drugi album najavljen je odlično prihvaćenim singlovima ‘The Moon’ i ‘X’, a obje pjesme otkrivaju novi, drugačiji zvuk ove glazbenice.

Irena Žilić 'Haze'
Irena Žilić ‘Haze’

Kako je već i najavila, album „Haze“ ima popriličan zvučni i vizualni odmak od prvijenca, a kako je bilo snimati album i što se sve događalo u tom periodu objasnila je sama Irena: „Proces snimanja albumabio je jednostavan iz razloga što sam već ranije surađivala s Markom i po pitanju kreativnog stvaranja mi jako odgovara raditi s njim. To je dodatno olakšalo izvođenje ideje o tome kakav album želim snimiti. Htjela sam puniji zvuk koji će biti potpora intimnim tekstovima i priči oko albuma, i bilo mi je jako bitno da ovaj put dam potpunu slobodu sebi i Marku da u studiju eksperimentiramo sa zvukom albuma.”

Osim suradnje s Markom Mrakovčićem, koji je producirao album, Irena je dodatno proširila krug ljudi s kojima surađuje pa će je tako na nastupima pratiti bend koji čine Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi).

Album „Haze“ dostupan je putem digitalnih servisa i Irenine službene stranice, a kao nadopuna digitalnom izdanju uskoro će biti dostupno limitirano izdanje knjižice s tekstovima pjesama i fizičko izdanje albuma.

Cover art albuma izradila je Nika Dželalija.

Tijekom proteklih godina Irena je nastupala diljem Hrvatske i regije, gdje uz rasprodane koncerte u Tvornici Kulture i Lisinskom, te nastup na festivalu Waves Vienna svakako treba istaknuti i otvaranje zagrebačkog koncerta Skye i Rossa iz Morcheebe u studenom prošle godine.

Službena koncertna promocija albuma „Haze“ bit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 22. travnja, a vikend ranije, 15. travnja, Irena će nastupati u splitskom klubu Quasimodo.

“Haze” – popis pjesama:

The Moon
From Scratch
Into the Wind
X
Hold On
Omega
Little Daggers
Afterglow
Pioneers

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh