HDS ZAMP neovlašteno srušio stranicu portala Reggae.hr!

Jutros je po nalogu HDS ZAMP-a bila ugašena stranica Reggae. hr, inače hrvatskog portala posvećenog reggae sceni i glazbi. O razlozima smo razgovarali s glavnom urednicom Ivanom Tolić.

Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu
Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu

Razlog zašto su iz HDS ZAMP-a kontaktirali internetskog providera portala Reggae.hr  i zatražili njegovo gašenje nalazi se u tome što HDS ZAMP želi domaće glazbene portale natjerati da mu plaćaju određeni paušal.

Naime kao što je već objašnjeno u tekstu: Kako je ZAMP odlučio stati na kraj nezavisnoj sceni, HDS ZAMP ne potražuje sredstva od YouToubea i sličnih servisa čiji sadržaj je i glazba, već žele nametnuti medijski reket nezavisnim portalima čiji sadržaj nije glazba, već o glazbi samo pišu.

Za HDS ZAMP su poveznice tj. linkovi i legalni embed kodovi razlog za naplatu određenih paušala, a ta praksa ne postoji nigdje u svijetu.

“Kad sam ih nazvala s pitanjem zašto su tražili gašenje portala Reggae.hr, iz ZAMP-a su mi rekli da nisu nigdje mogli doći do naših podataka kako bi nam poslali taj ugovor, iako su svi podaci jasno navedeni u impressumu Reggae.hr”, izjavila je Ivana Tolić, glavna urednica Reggae.hr, koja je također začuđena ZAMP-ovimi zahtjevom, obzirom da portal Reggae.hr nema svoje audio i video playere, već sav multimedijski sadržaj usmjerava linkovima na YouTube, Bandcamp, Soundcloud i druge stranice i portale koji nude glazbu kao sadržaj.

Nakon intervencije same glavne urednice kod internetskog providera, portal Reggae.hr je opet aktivan.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh