HDS ZAMP neovlašteno srušio stranicu portala Reggae.hr!

Jutros je po nalogu HDS ZAMP-a bila ugašena stranica Reggae. hr, inače hrvatskog portala posvećenog reggae sceni i glazbi. O razlozima smo razgovarali s glavnom urednicom Ivanom Tolić.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu

Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu

Razlog zašto su iz HDS ZAMP-a kontaktirali internetskog providera portala Reggae.hr  i zatražili njegovo gašenje nalazi se u tome što HDS ZAMP želi domaće glazbene portale natjerati da mu plaćaju određeni paušal.

Naime kao što je već objašnjeno u tekstu: Kako je ZAMP odlučio stati na kraj nezavisnoj sceni, HDS ZAMP ne potražuje sredstva od YouToubea i sličnih servisa čiji sadržaj je i glazba, već žele nametnuti medijski reket nezavisnim portalima čiji sadržaj nije glazba, već o glazbi samo pišu.

Za HDS ZAMP su poveznice tj. linkovi i legalni embed kodovi razlog za naplatu određenih paušala, a ta praksa ne postoji nigdje u svijetu.

“Kad sam ih nazvala s pitanjem zašto su tražili gašenje portala Reggae.hr, iz ZAMP-a su mi rekli da nisu nigdje mogli doći do naših podataka kako bi nam poslali taj ugovor, iako su svi podaci jasno navedeni u impressumu Reggae.hr”, izjavila je Ivana Tolić, glavna urednica Reggae.hr, koja je također začuđena ZAMP-ovimi zahtjevom, obzirom da portal Reggae.hr nema svoje audio i video playere, već sav multimedijski sadržaj usmjerava linkovima na YouTube, Bandcamp, Soundcloud i druge stranice i portale koji nude glazbu kao sadržaj.

Nakon intervencije same glavne urednice kod internetskog providera, portal Reggae.hr je opet aktivan.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate