Gužva u Vinylu: Sara Renar predstavila ‘Tišinu’

U dupkom punom klubu u centru Zagreba, Sara je Renar kratkim koncertom sa prijateljima proslavila objavljivanje drugog LP-ja ‘Tišina’.

Sara Renar u Vinylu (Foto: Goran Komerički)
Sara Renar u Vinylu (Foto: Goran Komerički)

U prohladno predvečerje ovog petka, svijet se sa svih strana slio u podrum kluba Vinyl u Bogovićevoj gdje je Sara Renar uz druženje s prijateljima i obožavateljima i kratki koncert u pratnji Zdeslava Klarića na klavijaturi održala promociju svog drugog dugosvirajućeg (ukupno trećeg) albuma “Tišina”.

Doima se kao da se priča oko “Tišine” dugo kuhala. Sara i Zdeslav izvodili su nove pjesme na brojnim nastupima, koncertima i privatnim partyjima diljem regije. Prvi singl “Notturno” objavljen je tamo još krajem veljače. Riječ je o stihovima Tina Ujevića uglazbljenima u pjesmi koja je otkrila ključni motiv koji će obilježiti novi album – Sarin glas koji se provlači u looperu u pratnji laganih elektonskih beatova za koje je uglavnom zaslužan producent Konrad Mulvaj (Ohnokono).

Na ljeto je objavljen i drugi singl, ujedno i najbolja pjesma s albuma, “Dani bez sjena”, koja zvukom i atmosferom idealno opisuje osjećaj nervoze i napetosti u ljudima koji se javljaju prije oluje. Pred samo objavljivanje albuma izašao je i treći singl, naslovna pjesma “Tišina”. Osim singlova, Sara je na promociji izvela i pokoju staru pjesmu, poput nekadašnjeg hita “Djeca”, a nastup je otvorila obradom “Ona se budi” Šarla Akrobate, koja u posljednje vrijeme sa svih strana počinje dostizati status svojevrsne himne, a kroz Montažstrojev obrat u refrenu, “ona nema nikoga da joj kaže ti si svoja” (kako ga i Sara izvodi), postaje jasno da je riječ o himni emancipacije. Verziju Renarove također obilježava obilno i pametno korištenje loopera.

“Tišinu” je 28. listopada objavio Aquarius Records.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh