Fleet Foxes se nakon pet godina vraćaju s novim albumom i europskom turnejom

Koncertni povratak na scenu započet će na BBK festivalu u Bilbau sljedeće godine.

Fleet Foxes najavljuju novi album fotografijom erupcije vulkana na otoku Hokkaido u Japanu, koju je 1962. snimio Hiroshi Hamaya
Fleet Foxes najavljuju novi album fotografijom erupcije vulkana na otoku Hokkaido u Japanu, koju je 1962. snimio Hiroshi Hamaya

Alt-folk bend Fleet Foxes, čuven po raskošnom baroknom stilu, posljednji je studijski album “Helplessness blues” objavio 2011. godine. Nakon što je bubnjar Father John Misty napustio bend uslijedila je duga kreativna i koncertna pauza, no sada su na svojoj Facebook stranici objavili tajanstvenu fotografiju erupcije vulkana na otoku Hokkaido u Japanu, koju je 1962. snimio Hiroshi Hamaya.

Fanovi su se uskomešali odgonetavajući poruku, a na pitanje jednog od njih znači li to da se sprema novi album, odgovorili su mu: “samo što nije gotov”.

Povrh toga, španjolski je Binaural izvijestio da će se bend vratiti koncertnom izvođenju upravo na njihovom festivalu BBK u Bilbau sljedeće godine, kao headlineri uz već najavljene Depeche Mode. Frontman Robin Peckhold potvrdio je ovu vijest u komunikaciji s fanovima na Instagramu.

Nakon što je Peckham otkrio kako bend više nema nikakav odnos s bivšim bubnjarem, pretpostavlja se da se Father John Misty neće naći na novom albumu ni na predstojećoj turneji s bendom.

Bend je objavio pjesmu “Swimming”, a Peckhold tvrdi kako ona nema nikakve veze s “vibrom” predstojećeg albuma.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh