Ezerki & 7/8 pokrenuli crowfunding kampanju za turneju u Makedoniji

Ezerki & 7/8 pozvani su na nastupe u Skopju, Ohridu, Tetovu i Resenu ove jeseni, ali zbog nedostatka sredstava za pokrivanje troškova turneje za 25 članova skupine u trajanju od šest dana potrebna im je financijska pomoć kako bi i dalje čuvali i širili tradicionalnu makedonsku glazbu. Stoga su pokrenuli indiegogo kampanju #LudizaMakedonijom putem koje im dobrodušni poklonici u tome mogu pomoći.

Ezerki & 7/8
Ezerki & 7/8

Više o samoj kampanji i načinima na koji im možete pomoći u odlasku na turneju pročitajte na www.indiegogo.com ili na njihovom Facebooku.

Etno skupina Ezerki & 7/8 (sedum osmini) vokalno je instrumentalni sastav koji u Zagrebu djeluje već pune 22 godine pod okriljem Hrvatsko – makedonskog društva prijateljstva s ciljem očuvanja tradicionalne makedonske glazbe.

Iza njih su četiri studijska („Livingroom“, „Baknež“, „Mustra“, „Amfiteatar“) i jedan koncertni album („Spektakl“), a svoju su visoku glazbenu kvalitetu pokazali na brojnim nastupima na domaćem terenu u Lisinskom, Tvornici kulture, splitskom HNK-u, Špancirfestu… ali i na onim inozemnim u Sarajevu, Trstu, Sloveniji, Makedoniji, a kako bi ponovo otputovali u Makedoniju, pokrenuli su kampanju #LudizaMakedonijom.

“Najdraže nam je kad nas pozovu da nastupamo u Makedoniji. Veselje i trema istovremeno je tada na vrhuncu – izvoditi makedonsku glazbu pred Makedoncima, a dolazimo iz Zagreba! Podržati nas možete financijski, svojim uplatama, a zauzvrat vam nudimo različite darove – naše CD-ove, knjige, ulaznice u prvom redu za naše koncerte i druženje s nama iza pozornice. A možete i s nama na put u Makedoniju kao posebni gosti! Našu priču širite dalje, dijelite je sa svojim krugovima prijatelja, putem društvenih mreža, pričom ili pjesmom. Podržite nas! Zašto? Jer svi smo mi ludi za Makedonijom! Hvala VAM! Vole Vas Ezerki i 7/8!“ prijateljski poručuju.

Ezerki je osnovala Lena Djapić, rođena u Gevgeliji na samoj jugu Makedonije, a orkestar 7/8 vodi Bruno Urlić koji piše aranžmane, svira violinu i dirigira.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh