« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

‘The Great Gatsby Ballet’ u Zagrebačkoj areni

14 listopada

| 180-450 kn

Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000 gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, ‘The Great Gatsby Ballet’ stiže i u Zagreb 14. listopada u Arenu Zagreb.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
'The Great Gatsby Ballet'

‘The Great Gatsby Ballet’

Čini se da će 2017. godina biti jedna od zanimljivijih, ako je suditi po glazbeno-kulturnoj ponudi i interesu same publike. Nakon rasprodanog mjuzikla “Cats”, Arena Zagreb bit će domaćin još jednog spektakla kultnog renomea, ovaj put baletnog – “The Great Gatsby Ballet” – koji u Zagreb stiže 14. listopada 2017. godine.

 

>> Kupite ulaznice za “The Great Gatsby Ballet”

 

The Great Gatsby Ballet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.
Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.

 

Fitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi “Great Gatsby”, već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.

'The Great Gatsby Ballet'

‘The Great Gatsby Ballet’

Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige “Great Gatsby Ballet” vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.

 

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 , Patricka Swayzea…

 

Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta “The Great Gatsby”. Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja. Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom „Radio&Juliet“.

S obzirom na veličinu i zahtjevnost scenografije i produkcije, Arena Zagreb bit će sasvim prilagođena pozornici, scenografiji i gledateljima, pri čemu će se u prodaji naći svega 4.000 ulaznica, a ulaznice su isključivo za sjedeća mjesta.

 

Ulaznice za The Great Gatsby Ballet su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na Eventim.hr. Cijene se kreću od 180 do 450 kuna.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Detalji

Datum:
14 listopada
Vrijeme:
20:00 - 23:55
Cijena:
180-450 kn

Mjesto

Arena Zagreb
Zagreb,
+ Google Map

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate