« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Tav Falco priređuje dvostruki koncert u Rijeci

15 rujna - 16 rujna

| 35-50 kn

Tav Falco će nastupiti u petak, 15. i subotu, 16. rujna od 22 h u botelu Marina u Rijeci.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Tav Falco u Rijeci

Tav Falco u Rijeci

Za sam kraj ljeta ili kao uvod u jesen na premijerni dolazak u Rijeku stiže legenda garažnog rocka i to na dva solistička koncerta koje će održati na botelu Marina.

 

Tav Falco je izvorni američki glazbeni sanjar – glas koji Amerika konstantno gubi i pronalazi. On je istovremeno nježan i muževan, blistav, kreativan i opasan. Dolazi s izvučenom oštricom na pozornicu, ne rukuje se s neprijateljima.

 

Kraj 70-ih početak je karijere četiriju osoba ključnih za budućnost garažnog rocka, a to su Lux Interior, Jeffrey Conolly, Jeffrey Lee Pierce i Tav Falco. Kao najstariji među njima, Tav Falco ima posebno mjesto. Način na koji je u garažni rock implementirao nekoliko ne baš srodnih žanrova, ali i jak umjetnički koncept govore da se radi o dovoljno talentiranoj osobi koja ima što za reći na potpuno autentičan način.

 

Odrastao u ruralnom Arkansasu i inficiran delta bluesom i rock ’n’ roll glazbom, Tav Falco imao je samo jedan izbor, a to je preseliti se u Memphis i započeti rock karijeru, što je učinio u svojoj tridesetoj godini. Najprije se priključio bendu Jima Dickinsona, Mud Boy & The Neutrons, a već je na prvom nastupu skrenuo pažnju na sebe tako što je tijekom koncerta sasjekao gitaru motornom pilom.

 

Godine 1979. osniva Panther Burns, a kroz prateći je sastav prodefiliralo više legendarnih imena poput Roberta Palmera, Rona i Dona Easleyja, Jima Dickinsona, Rossa Johnsona ili Alexa Chiltona. Panther Burns više je od same glazbe – to je stanje svijesti.

 

Sada, sa sjedištem u Beču, Falco i dalje vodi Panther Burns, sirovo i nečasno društvo koje sadrži kremu talijanskih rock’n’roll glazbenika. Usput je bio uključen u New York No Wave scenu (1979. – 1980.) i snimio film s Kennethom Angerom (1996).

 

Falco ne staje s novim izdanjem, pa je tako ove godine izbacio singl “Drone Ranger” na Blang records u suradnji s bivšim Spacemen 3 cosmonautom Sterling Roswellom koji je svirao gitaru i producirao sesije. Ex-Panther Burns i sada bubnjar Bad Seeda Jim Sclavunos svira bubnjeve na ‘Drone Ranger’.

 

Ulaznica: 35/50kn (na ulazu), pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, Entrio.

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Detalji

Početak:
15 rujna @ 22:00
Kraj:
16 rujna @ 23:55
Cijena:
35-50 kn

Mjesto

Botel Marina
Rijeka, Hrvatska
+ Google Map

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate