Loading Events
  • This event has passed.

Svemirko i Luul u KSET-u

13 listopad, 2017Svemirko će odsvirati svoj prvi koncert u Zagrebu u petak 13. listopada u KSET-u.

Svemirko i Luul u KSET-u
Svemirko i Luul u KSET-u

Kad je krajem siječnja emo-macho producent Marko Vuković izdao LP finoću “Vanilija”, nitko nije mogao slutiti da će šire slušateljstvo prostora koji nastanjuju Južni Slaveni dočekati ovo izdanje kao kozmičku manu s neba. Vuković nekad poznat kao Kimekai, potom kao Nikonar, pronašao je svoje novo ruho u kozmičkom synthpop pseudonimu (koji dijeli ime sa jednim zagrebačkim vrtićem) – Svemirko!

 

Album prvijenac novog Vukovićeva ruha “Vanilija”, do sad je prodan u nekoliko desetaka VHS primjeraka dok je na Bandcampu, a kasnije i na youtubeu od obožavatelja preslušan do iznemoglosti. Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvrštena je i u KEXP fonoteku.

 

Rastuća popularnost dovela je do formiranja benda u kojem su uz Vukovića, Branimir Blažević, Tomislav Đudarić, Toni (Marin) Tandara i Bojan Bojkov. Do sad mogli ste ih live čuti svega nekolicinu puta i to pretežito na festivalima poput SuperUha i Velveta.

 

Koncert na petak 13. u KSET-u prvi je klupski nastup u Zagrebu gdje ćete moći čuti njihove plesne milosti i spojiti se s kozmosom.

 

Luul je nastao 2015. kada je Ivan Lulić odlučio napraviti solo projekt. U početku zamišljen kao instrumentalni projekt, Lulić ubrzo shvaća kako njegovoj glazbi nešto nedostaje te počinje pisati tekstove inspirirane situacijama iz vlastitog života. Nakon izvrsna dva singla, “Sjećanja” i “Nakon svega”, Lulić izbacuje prvi EP “Nadam se da ovo nije kraj”.

 

Njegova se glazba može opisati kao psihodeličan shoegaze zvuk u suvremenim pop manirima, što ga smješta u kategoriju jednog od najperspektivnijih suvremenih glazbenih umjetnika.

 

Premijerni nastup s bendom bit će u KSET-u kao predgrupa Svemirku, gdje će svirati singlove i pjesme s EP-a “Nadam se da ovo nije kraj”.

 

Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 25 kn moći kupiti u KSET-u (od 29.9.) i u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 35 kuna.

Details

Date:
13 listopad, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn25 – Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map