« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Rusi dolaze! Aleksandrov, Zbor, orkestar i balet Crvene armije u dvodnevnoj okupaciji Lisinskoga

13 studenog - 14 studenog

| 320-500 kn

U ponedjeljak i utorak, 13. i 14. studenoga, u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nastupa ruski ansambl Aleksandrov.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Zbor Crvene armije

Zbor Crvene armije

Na zapadu poznatiji kao Zbor Crvene armije, Ansambl Aleksandrov službeni je vojni ansambl oružanih snaga Ruske Federacije, najveći umjetnički kolektiv Rusije i nekadašnjeg SSSR-a te jedan od najpoznatijih ansambala na svijetu koji čine zbor, orkestar i plesna skupina. Ansambl je osnovalo Ministarstvo obrane SSSR-a 1928. godine, a nazvan je po svojem prvom dirigentu i umjetničkom voditelju Aleksandru Vasiljeviču Aleksandrovu.

 

Ansambl oduševljava slušatelje u Rusiji, ali i diljem svijeta, izvodeći opsežan repertoar s više od 2000 djela, praćenih katkad akrobatskim koreografijama. Čine ga narodne pjesme, himne, operne arije i popularna glazba, među njima i omiljene „Pjesma lađara s Volge“, „Katjuša“, „Kalinka“ i „Ave Maria“. Nakon strašne tragedije na Božić 2016. godine, kad su u padu zrakoplova u Crno more život izgubila 63 člana ansambla te njihov dirigent Valerij Halilov, Zbor je, popunivši redove na velikom državnom natječaju, održao prvi koncert u veljači 2017. u Moskvi. Pred obiteljima žrtava, visokim časnicima ruske vojske i stotinjak novaka izveo je niz glasovitih domoljubnih i narodnih pjesama. Dodatno motivirani članovi Zbora Crvene armije – Ansambla Aleksandrov nastavljaju svoju glazbenu i koncertnu djelatnost, potvrđujući se kao jedan od najglasovitijih muških zborova u povijesti.

 

Cijena ulaznica je 320-500 kn.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Detalji

Početak:
13 studenog @ 20:00
Kraj:
14 studenog @ 23:00
Cijena:
320-500 kn

Mjesto

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate