Loading Events
  • This event has passed.

Radojka Šverko uz Zagrebačku filharmoniju slavi 50 godina karijere

6 svibanj, 2017Radojka Šverko, jedna od naših najvećih glazbenih diva,ove godine obilježava pedeset godina profesionalne glazbene karijere. Vrhunac proslave bit će 6. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kada će Radojka Šverko publici ponuditi presjek svoje bogate i raznovrsne glazbene karijere, koju je službeno započela 1967. na otoku Sveta Katarina kraj Rovinja.

Radojka Šverko (Foto: Goran Matijašec)
Radojka Šverko (Foto: Goran Matijašec)

Uz bajkovite aranžmane, koje posebno za ovu prigodu priprema priznati riječki glazbenik Olja Dešić, vrhunsku Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“, uz ravnanje maestra Alana Bjelinskog iodličan Radojkin prateći sastav na čelu s profesorom Vladimirom Babinom, proslava Radojkinih pet desetljeća bit će sigurno glazbena večer za pamćenje.

 

Radojka Šverko naša je najnagrađivanija estradna umjetnica, koja je nagrade i priznanja dobivala i na domaćim festivalima, no češće na onim inozemnim. Od prvoga trofeja koji je 1969. osvojila na Kanarskim otocima i nagrade za interpretaciju 1970. u Rio de Janeiru, nastupala je i osvajala nagrade diljem svijeta. Tokio, Los Angeles, Seoul, Madrid, Atena, Caracas, Malta samo su neki od gradova na čijim festivalima je Radojka oduševila žiri i publiku, najčešće izvodeći pjesmeAlfija Kabilja.

 

Velik dio publike Radojku možda najbolje prepoznaje po uspješnicama mediteranskoga stila poput „Kud plovi ovaj brod“i „Lanterna“, no ona je tijekom svoje bogate karijere snimala i izvodila razne žanrove: pop, rock, soul, jazz, gospel i world glazbu, te surađivala s brojnim autorima i glazbenicima.

 

Dio svoje karijere provela je igrajući glavne uloge u glazbeno-scenskim djelima – rock operama Gubec beg i Grička vještica, te mjuziklima Jadnici, Karolina Riječka i Mirakul –te su tako i neki songovi iz tih djela postali dijelom Radojkina standardna repertoara. Manje je poznato kako Radojka već desetljećima rado i često nastupa u sakralnim prostorima, izvodeći klasičnu glazbu.

 

Radojka je posljednji puta samostalni koncert u Lisinskom održala sada već davne 1986. godine, a ovaj obljetnički koncert nosi naslov „Život moj“, prema pjesmi koju je za Radojku napisao naš poznati šansonijer i skladatelj Zvonko Špišić.

 

Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 100, 120 i 140 kuna. Službena prodajna mjesta; blagajna Zagrebačke filharmonije (Trg Stjepana Radića 4), ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 16 sati, utorkom i petkom od 14 do 19:30 sati i online na www.ulaznice.hr.

Details

Date:
6 svibanj, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn100 - Kn140
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map