Loading Events
  • This event has passed.

Luboyna u Močvari

28 lipanj, 2017Močvara će se u srijedu 28. lipnja opet gibati u makedonskim ritmovima. Tijekom 18 godina imali smo priliku ugostiti mnoštvo glazbenika iz najjužnije republike bivše države, a sada nam po prvi put stiže Luboyna.

Luboyna (Izvor: Youtube)
Luboyna (Izvor: Youtube)

Iako ih do sada nismo imali priliku gledati u Hrvatskoj, Luboyna nije novo ime na makedonskoj glazbenoj sceni. Dapače, okupljen oko pjevačice Vere Miloshevske i multiinstrumentalista Olivera Josifovskog, ovaj bend djeluje više od 15 godina. U prošloj su godini velikim koncertima u Skopju i Bitoli obilježili “okruglu” obljetnicu, a sada su odlučili svoju glazbu predstaviti i hrvatskoj publici.

Glazba koju Luboyna svira najlakše bi se moglo nazvati world musicom. Taj široki pojam ionako obuhvaća sve moguće fuzije tradicijske glazbe s drugim ritmovima, a upravo će mnoge fuzije predstaviti Luboyna na svojem koncertu. Njihova glazba je oslonjena na makedonsku tradiciju, s mnoštvom nepravilnih ritmova i klasičnih tradicijskih napjeva, ali ovaj bend u sve ubacuje i mnogo modernih ritmova i melodija pa to s razlogom u jednom trenutku vuče na klasični rock, u drugom na jazz, a u trećem pomalo i na pop vode.

 

Luboyna u Močvaru dolazi u sklopu promocije svojeg posljednjeg albuma, “Radio Luboyna”, kojeg je objavila zagrebačka izdavačka kuća Geenger Records.

Details

Date:
28 lipanj, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map