« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Luboyna u Močvari

28 lipnja

Močvara će se u srijedu 28. lipnja opet gibati u makedonskim ritmovima. Tijekom 18 godina imali smo priliku ugostiti mnoštvo glazbenika iz najjužnije republike bivše države, a sada nam po prvi put stiže Luboyna.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Luboyna (Izvor: Youtube)

Luboyna (Izvor: Youtube)

Iako ih do sada nismo imali priliku gledati u Hrvatskoj, Luboyna nije novo ime na makedonskoj glazbenoj sceni. Dapače, okupljen oko pjevačice Vere Miloshevske i multiinstrumentalista Olivera Josifovskog, ovaj bend djeluje više od 15 godina. U prošloj su godini velikim koncertima u Skopju i Bitoli obilježili “okruglu” obljetnicu, a sada su odlučili svoju glazbu predstaviti i hrvatskoj publici.

Glazba koju Luboyna svira najlakše bi se moglo nazvati world musicom. Taj široki pojam ionako obuhvaća sve moguće fuzije tradicijske glazbe s drugim ritmovima, a upravo će mnoge fuzije predstaviti Luboyna na svojem koncertu. Njihova glazba je oslonjena na makedonsku tradiciju, s mnoštvom nepravilnih ritmova i klasičnih tradicijskih napjeva, ali ovaj bend u sve ubacuje i mnogo modernih ritmova i melodija pa to s razlogom u jednom trenutku vuče na klasični rock, u drugom na jazz, a u trećem pomalo i na pop vode.

 

Luboyna u Močvaru dolazi u sklopu promocije svojeg posljednjeg albuma, “Radio Luboyna”, kojeg je objavila zagrebačka izdavačka kuća Geenger Records.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Detalji

Datum:
28 lipnja
Vrijeme:
21:00 - 23:55

Mjesto

Močvara
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate