« Svi događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Književni petak za kraj sezone: Game over – kraj igrice!

8 Prosinac

Gaming je posljednja tema ovogodišnjeg Književnog petka u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici u Galeriji Kupola, 8. prosinca, s početkom u 20 sati.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Književni petak

Književni petak

Povijesno, prvi filmaši su bili izumitelji, ‘hardveraši’, koje je više zanimala tehnika snimanja ‘živih slika’, nego što su razmišljali o filmu kao novom vidu umjetnosti. Njihove projekcije su i dočekivane kao tehničke novotarije koje nisu, a neće nikada ni biti, blizu mogućnostima teatarskog izričaja. No, ‘novotarija’ je brzo počela progovarati sebi svojstvenim jezikom, jezikom montaže, koji ni u jednom drugom mediju nije bio moguć, nadograđujući film specifičnim narativnim i stilskim formama.

 

Kao što znamo, film je svojom popularnošću pretekao ostale umjetnosti, postao je glavna zvijezda, a sada smo svjedoci (skoro) identične priče s medijem video-igara: od prvih zanesenjaka-izumitelja kojima je bio uspjeh natjerati dva štapića da odbijaju kockastu loptu do industrije koja ostvaruje veći promet od filmske industrije te svojim budžetima konkurira filmovima hollywoodske A produkcije. O tome gdje je medij video-igara danas i smijemo li ga uopće zvati “igricama”, razgovarat će se s Berislavom Jozićem i Lukom Žučkom, novinarima jedinog specijaliziranog časopisa za video-igre u Hrvatskoj – Reboota i tajanstvenim gostom iz Cro-Teama, našeg najpoznatijeg studija za video igre. (T.F.)

 

Urednik i voditelj je Tomislav Fiket, filmski i TV redatelj i ljubitelj video igara.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Detalji

Datum:
8 Prosinac
Vrijeme:
20:00 - 23:00

Mjesto

Gradska knjižnica
Starčevićev trg 6, Zagreb,
+ Google Map

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate