Loading Events
  • This event has passed.

Chinawoman predstavlja novi album u Tvornici kulture

24 ožujak, 2017Kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 24. ožujka s novim albumom ‘New Decadence’.

Michelle Gurevich
Michelle Gurevich

Jedna od najzanimljivijih umjetnica na glazbenoj sceni i indie senzacija vraća se u Hrvatsku kako bi predstavila novi album i povratak originalnom imenu. Najnovije izdanje “New Decadence” vodi ju na veliku proljetnu turneju po Europi, kada će posjetiti Rusiju, Poljsku, Slovačku, Njemačku, Francusku, Englesku, Bugarsku, Sloveniju, Srbiju i Hrvatsku.

 

Produciran u istoj maniri kao i prijašnja izdanja, novi album s devet pjesama i ovoga puta kombinira mračni realizam s humorom u intimnim baladama koje odlikuju sjajni stihovi. Novi singl i spot “First Six Months of Love” je friško objavljen, a kroz njezin prepoznatljivi stil donosi još jedan sjajan uradak ove glazbenice.

 

Njezinu glazbu opisuju kao mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda, a odlikuje ju rusko naslijeđe, te rock i lo fi pop zvuk. Michelle Gurevich je rođena u Torontu u obitelji ruskih imigranata, a trenutna adresa je u Berlinu. Ova kantautorica, multi-instrumentalistica i inženjerka zvuka već je otprije poznata hrvatskoj publici u kojoj ima mnoštvo poklonika.

 

Manevrirajući između retro motiva i iskrenosti u tekstovima pjesme koje stvara Michelle Gurevich su tragikomične, pogonjene melodijom, sentimentalne i glamurozne. Michelle je odrasla slušajući sovjetsku glazbenu kolekciju njenih roditelja kao i pjesme iz 70-ih. Dekadentna, dramatična i iskrena, Michelle kroz svoj glas i glazbu nudi poznate motive koji se ne mogu pripisati nikome drugome, a stavljaju je na sam vrh europske šansone.

 

Debitirala je 2007. s albumom “Party Girl” iz koji je producirala sam u kućnoj radinosti na koji se nastavlja “Show Me The Face” iz 2010. godine. Album “Let’s Part In Style” objavljen je 2014. Ove godine Chinawoman napušta to ime i vraća se kao Michelle Gurevich s četvrtim albumom “New Decadence”. S redovito rasprodanim nastupima u gradovima kao što su Istanbul, Moskva, Berlin, Atena, Michelle okuplja dijasporu iz istočne Europe, berlinsku scenu, potomke iz zemlje njenih predaka, sve koji štuju melodramatične balade te odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu. Koncerti su orijentirani na sjajan live nastup, iako su svi albumi snimani samostalno u intimnom okruženju i kućnoj radinosti, upravo taj način odražava intimnost i želju da zvuk iz svoje sobe prenese u vašu.

 

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, a na dan koncerta 90 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, www.entrio.hr, Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb, Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb, Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb, Atlas, Teslina 7, Zagreb, Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb, Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb, Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb, Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb, Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb, Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb, Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb, Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb.

Details

Date:
24 ožujak, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn70 – Kn90
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map