Loading Events
  • This event has passed.

Children Of Bodom u Tvornici kulture

23 ožujak, 2017Finske metal legende Children Of Bodom se nakon deset godina vraćaju u Zagreb u sklopu svoje turneje ’20 Years Of Dirt & Down’ sa kojom obilježavaju dvadeset godina od svog prvog, ujedno i najbitnijeg albuma ‘Something Wild’. Koncert će se održati u 23. ožujka u dvorani Tvornici kulture.

Children Of Bodom
Children Of Bodom

Children Of Bodom su melodic death metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Grupu su osnovali 1993. godine vokal, gitarist i vođa grupe Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen. 1997. godine objavljuju svoj prvi album „Something Wild“. Album je prodrmao cijelu metal scenu i dospio na sve top liste, a na finskoj dospio do prvog mjesta gdje se je zadržao čitavih osam tjedana. Album „Something Wild“ je postaigao veliki uspjeh i Children of Bodom su u kratkom roku postali zvijezde, posebno virtuozni gitarist i frontman Alexi Laiho-Wildchild.

 

Kupite ulaznice preko ovog linka jer time direktno novčano pomažete i Ravno Do Dna 🙂

 

Drugi album „Hatebreeder“ izašao je 1999. Slijedi turneja koja je ukljućila i Japan gdje su potpuno trijumfirali sa svim sold out koncertima što je sve zabilježeno na DVD-u „Tokyo Warhearts – Live In Japan“. 2000. godine Children Of Bodom objavljuju svoj treći, do tada najuspješniji album „Follow The Ripper“ sa kojim postižu zlatni tiraž i uspjevaju dospjet i na američke top liste, pa tako Children Of Bodom ubrzo postaju najveći finski izvozni metal artikl. Jedna od formuli uspjeha Children Of Bodom je i ta da su pomiješali više žanrova metala i stvorili novu fuziju koju su od njih preuzeli mnogi mladi metal bendovi. Sa time su uspjeli proširiti krug publike i prodrijeti i do publike koja ne sluša isključivo samo metal.

 

2017. godine Children Of Bodom kreću na turneju na kojoj obilježavaju dvadeset godina od izlaska njihovog prvog albuma. Turneju su nazvali „20 Years Down & Dirty“ u sklopu koje če posjetiti i Zagreb nakon jedanaes godina, kada su u siječnju 2006. godine održali nezaboravan koncert u rasprodanoj dvorani Boogaloo. Koncert će se održati u ćetvrtak 23. ožujka u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Na turneji će pored promoviranja posljednjeg još uvijek aktualnog albuma „I Worship Chaos“, odsvirati presjek karijere.

 

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 150 kn do 15. siječnja, 180 kn od 16. siječnja i 200 kn na ulazu. Kupite ulaznice na ovom linku.

Details

Date:
23 ožujak, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn180 - Kn200
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map