Loading Events
  • This event has passed.

20 godina Analene – koncert u Močvari

16 rujan, 2017U subotu 16. rujna u Močvari će nastupiti kultni sastav Analena.

Analena
Analena

Brojka se zaokružila, Analena je već puna dva desetljeća s nama. Kultni post hardcore screamo bend osnovan je prije dvadeset godina ispred jednog od zagrebačkih zidova na koga su se Six i Mijo spremili zalijepiti plakat za neki od koncerata, koje je u jesen 1997. godine radio URK, u periodu prije nego je osnovana Močvara. Nije prošlo puno vremena od početne ideje do prvog koncerta u kutinskoj Baraci, nakon kojeg je Analena, uz suborce Peach Pit, Lunar, FNC Diverzant, Chang Ffos i druge, postala jednim od najaktivnijih bendova tadašnje nove zagrebačke scene.

Nakon albuma “Arhythmetics”, “Carbon Based” i “Inconstantinopolis”, nekoliko stotina koncerata odsviranih uzduž i poprijeko Europe te par personalnih promjena, Analena si je priskrbila kultni status, kako doma, tako i vani – brojna fan baza uvijek je u prvim redovima i izgara zajedno s bendom.

 

Iako su posljednjih godina zbog raseljenosti između Hrvatske, Slovenije i Engleske umanjili diskografsku i koncertnu aktivnost, Ana, Mijo, Miran i Zet i dalje drže Analenu na okupu. Obljetnica osnivanja benda sjajna je prilika za zagrebački nastup, nakon više od dvije godine pauze na domaćem terenu. Ne propustite priliku svjedočiti jednom od najboljih koncerata ove jeseni – dvadeset godina benda sažeto u kaleidoskopsku pedesetominutnu eksploziju.

 

Početak je u 21:00 sati. Cijena ulaznice: 40 kn

Details

Date:
16 rujan, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map