European Music Incubator poziva bendove na prijavu

U suradnji s europskim i lokalnim partnerima provodi se projekt European Music Incubator, podržan od programa Creative Europe u razdoblju od 2016 – 2018. Projekt je odgovor na neumoljivu statistiku prosječnog životnog vijeka bendova (3-5 g) i potrebu za uspostavom novog sustava podrške glazbenicima koji žele razviti dugoročnu glazbenu karijeru.

European Music Incubator
European Music Incubator

Organizator Lab852 je tijekom istraživanja u pripremnoj fazi projekta stekao uvide koji ukazuju na to da se u Hrvatskoj brojni postojeći javni resursi mogu iskoristiti na benefit glazbenika uz minimalna ili nikakva ulaganja te da se komercijalni razvoj glazbene industrije najbrže događa u sektoru kulturnog turizma (prvenstveno vezano za glazbene festivale).

Kakko navodi organizator: “Pred nama je izazov da povežemo dionike javnog i privatnog sektora u kreiranju novih politika koje će ukloniti prepreke razvoju glazbenih projekata i doprinjeti procesu stvaranja nove vrijednosti za bržu i lakšu monetizaciju i internacionalizaciju glazbenih aktivnosti.

U prilogu ćete pronaći informacije o natječaju za izbor glazbenika u program inkubatora. Sedam glazbenika iz zemalja uključenih partnera će dobiti priliku da koristi usluge ovog inovativnog nomadskog programa, pri čemu ćemo testirati okvir za stalan pristup razvojnim resursima kroz europski sustav podrške.

Natječaj je otvoren do 30.04.2017. nakon čega ćemo finaliste proglasiti na događanju za medije, glazbenike i lokalne partnere.”

Projekt sufinanciraju: Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba.

Detaljne informacije o uvjetima natječaja i on line prijavnica

Press Statement – poziv

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh