Elbow objavio album ‘Little Fictions’

Engleski rock bend Elbow vraća se objavom sedmog studijskog izdanja, naziva ‘Little Fiction’, koje je od danas dostupno i hrvatskoj publici.

Elbow (Foto: Universal Music)
Elbow (Foto: Universal Music)

Album je sniman u Škotskoj te Manchesteru, nasljeđuje izdanje “The Take Off and Landing of Everything” (2014.), i bilježi suradnje s glazbenicima The Hallé Orchestra, zborom Hallé Ancoats Community te bubnjarom Alexom Reevesom. Također, novo izdanje, kao i prethodna tri produkcijski potpisuje Craig Potter.

Novo studijsko izdanje album je bržeg ritma, a Mark Potter opisuje ga riječima – “Zvuk četvero ljudi koji vole ono što rade, ali vole se i međusobno”. “Little Fictions” donosi 10 pjesama, predvodi ga najavni singl “Magnificent (She Says)”, a prethodno su objavljene i pjesme “All Disco”, kao i “Gentle Storm”, koja je po objavi dobila i prateći videospot.

Odlaskom bubnjara Richarda Juppa prije samog procesa pisanja i snimanja, na samom početku bend je odlučio pristupiti ritmu na nešto drugačiji način. Tako su se rockeri ovog puta poigrali perkusivnom bukom, samploevima, i loopovima, a čitava paleta ritmova poput go-go ritma u pjesmi “Gentle Storm”, trip hopa, pa sve do soula, predstavlja novi osjećaj za eksperimentiranje proizašao iz potrebe, ali i želje.

Novo studijsko izdanje “Little Fictions” predstavlja novo poglavlje za Elbow, a kako zvuči hrvatska publika ima prilike čuti i u digitalnom obliku.

“Little Fictions” – popis pjesama:

Magnificent (She Says)
Gentle Storm
Trust the Sun
All Disco
Head for Supplies
Firebrand & Angel
K2
Montparnasse
Little Fictions
Kindling

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh