Duke Garwood objavio novi album ‘Garden of Ashes’

Legendarni londonski bluzer 3. veljače objavio je album za Heavenly Recordings.

Duke Garwood (Foto: Steve Gullick)
Duke Garwood (Foto: Steve Gullick)

Duke Garwood svoj je novi album “Garden of Ashes” najavio kao utočište od kaotičnog i apokaliptičnog svijeta, ali ne ono u kojemu se skriva, već ono koje se proglasi svojim sigurnim mjestom. To je mjesto vrt od pepela, u kojemu je Garwood sagorio stvarajući.

“Ja sam ljutit čovjek, toliko sam ljut da zapalim samoga sebe. Toliko ljut da zagrijem zrak oko sebe. To je nuklearna energija koju koristim da stvaram muziku. U svijetu koji je toliko pun boli i ludila moramo biti bolji nego ikada; moramo evoluirati, a ne degenerirati. Moramo postati gospodari vlastite sudbine i prestati slušati zmije koje nam žele oteti i posljednji dah. Vrijeme je da postanemo Elvis i da ubijemo prokletu televiziju”, izjavio je Garwood govoreći o albumu.

Za umjetnika koji tvrdi da je ljutit, u njegovoj je muzici puno ljubavi koja se ruga u lice nadolazećoj apokalipsi i poruka ovog šestog studijskog albuma Dukea Garwooda upravo i jest da se protiv sve te muke možemo boriti samo pozitivnošću.

“Radim lijepu muziku, jer u ovom trenutku ne trebamo ljutitu muziku. Svatko tko upali televizor može vidjeti horore oko sebe, ne treba im to još izlaziti i iz zvučnika. “Garden of Ashes” je album o ponoći u vrtu ljubavi. Vrtu dobra i zla. Rajskom vrtu koji se uništava kako bi se zadovoljila pohlepa bogataša. Vrt je paljen, mi smo ga zapalili do temelja, ostao je samo pepeo”, dodao je Garwood ustvrdivši kako se samo u vrtu od pepela mogu kanalizirati te ljutnje i frustracije.

Novi je album prije izlaska najavio singlom “Coldblooded” kojega je režirao Steve Gulick.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh