Podijelili smo ulaznice za nastup američkog New Trinity Baroquea

Podijelili smo 2x2 ulaznice za nedjeljni nastup New Trinity Baroquea iz Atlante i Ansambla Antiphonus u zagrebačkoj Crkvi sv. Katarine.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Predrag Gosta (Foto: Pia Rabea Vor)

Predrag Gosta (Foto: Pia Rabea Vor)

U sklopu ciklusa Trinitas, u nedjelju 24. travnja, s početkom u 20 sati, u Crkvi sv. Katarine u Zagrebu, Ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, udružit će snage s čuvenim ansamblom iz Atlante New Trinity Baroque, koji čine glazbenici iz cijelog svijeta, a vodi ga Predrag Gosta, orguljaš, utemeljitelj Ansambla te glazbeni pionir u istraživanju rane glazbe.

New Trinity Baroque glazbu izvodi na povijesnim glazbalima, odnosno originalima ili kopijama iz doba nastanka glazbe koju interpretiraju.

„New Trinity Baroque najavio je naše ovogodišnje cikluse koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt. Sada je pravi trenutak da zajedničkim snagama postavimo djela u kojima će snaga vokalnih i instrumentalnih solista ansambala doći do punog izražaja: Bachova kantata ‘Lobet Gott in seinen Reichen BWV 11′ te ‘Dixit Dominus’ Baldassarea Galuppija, nove zagrebačke premijere“, najavio je dirigent Antiphonusa Tomislav Fačini, koji se za svaki koncert potrudi osmisliti jedinstven i uzbudljiv program, ne toliko prisutan i poznat u domaćim glazbenim krugovima.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na ulasku u Crkvu Sv. Katarine, sat vremena prije početka, i to po cijeni od 70 kuna, a za studente, grupe i umirovljenike te prijatelje Ansambla Antiphonus za 35 kuna.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Trebalo je navesti ime jednog skladatelja čija će djela izvesti New Trinity Baroque i Antiphonus, a to su učinile Ana Sužnjević i Martina Stanić. Dobitnice ulaznice očekuju na blagajni na večer koncerta.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Autor

avatar
Close
Pratite nas i lajkate