Podijelili smo ulaznice za koncert Artan Lili u Tvornici kulture

Beogradski noise-pop band Artan Lili dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 22. travnja u sklopu promocije debitantskog uratka i vinilnog izdanja albuma. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Artan Lili
Artan Lili

Artan Lili čini sada ustaljena postava Romana Kasumović – glas, Dragan Knežević – gitara, Marko Ajković – bubanj i Bojan Slačala – bas i glas. Bend postoji od 2013. godine, a već je prvim singlom “Džoni” grupa stavljena pod povećalo.

U travnju 2014. kreću u u objavljivanje svog prvog albuma s 12 pjesma koje tijekom određenog vremenskog perioda objavljuju kao prvi istoimeni album u formi singlova i to preko bandcamp platforme. Ovakvu sukcesivnu metodu objavljivanja singl po singl u suvremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom i time osuvremenjuju zastarjeli oblik izdavanja albuma. U međuvremenu snimaju preostala četiri singla s producentom Petrom Rudićem, singlom i spotom „Ako stanemo tu“ Artan Lili osvajaju publiku u regiji, a završetak albuma označio je poslednji singl “Moja stvar” objavljen u listopadu 2015. godine.

Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u zemlji i regiji. Najzanimljiviji je plasman singla “Ako stanemo tu”, koji je odmah kao novitet zasjeo na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je do tada prije njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini velikoj i grupi Kal.

Prvo zagrebačko ukazanje benda Artan Lili bilo je u klubu Klub, kada su krajem 2014. godine došli na krilima samo pola službeno objavljenih singlova s prvog albuma. Bio je to odličan nastup pred punim klubom, kojeg su pratile sjajne kritike i svojevrsno otkriće benda našoj publici, nakon čega su uslijedili pozivi za svirke i hvalospjevi novom bendu.

Prepoznatljiv i zarazni noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažirani, nježni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili. Vani je vinilno izdanje debitantskog albuma, a u sklopu promocije Artan Lili dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture.

Objavljen je i prvi singl i spot s drugog nadolazećeg albuma, pjesma “Ono što te neće”, u audio produkciji Gorana Crevara i režiji Staše Tomića.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Kako se zove prvi singl i spot s drugog nadolazećeg albuma grupe Artan Lili? glasi: “Ono što te neće”. Po dvije ulaznice dobili su Petar Žutinić i Sonja Vičević. Dobitnike ulaznice čakaju na ulazu u klub prije koncerta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh