Tko je dobio album Michaela Kiwanuke ‘Love & Hate’

Nezaustavljivo uspješan, fenomenalan, mladi britanski kantautor – Michael Kiwanuka, kojeg uspoređuju s velikanima poput Marvina Gayea i Van Morrisona, nastupiti će na 12. INmusic festivalu. Ravno do dna tim povodom je podijelio jedan CD njegovog posljednjeg studijskog albuma ‘Love & Hate’.

Michaela Kiwanuka 'Love & Hate'
Michaela Kiwanuka ‘Love & Hate’

Od 2012. godine kada je izašao njegov debitantski album “Home Again”, Michael Kiwanuka surađivao je s nekima od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenika današnjice, rasprodavao koncerte diljem svijeta te nailazio na ovacije kako od strane kritičara tako i od publike, no Michaelova glazbena avantura započela je puno prije njegovog nevjerojatnog uspjeha na svjetskoj glazbenoj sceni.

Michael Kiwanuka, rođen je 1987. godine u sjevernom Londonu u Velikoj Britaniji kao sin ugandskih imigranata. Njegova prva ljubav uz jazz, bila je rock glazba, a najviše od svih – Radiohead i Nirvana, zbog kojih je i počeo svirati gitaru. Kratko je studirao jazz na Kraljevskoj akademiji glazbe i pop glazbe na Sveučilištu Westminster, a službeni početak njegove karijere bio je potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom Communion, pod kojom su izdana njegova prva dva EP-a: “Tell Me a Tale” i “I’m Getting Ready”.

Michael Kiwanuka
Michael Kiwanuka

Uslijedile su turneja s Adele, treće mjesto na listi Brits Critics Choice i pobjeda na prestižnom BBC-evom izboru “Sound of 2012″. Njegov debitantski album “Home Again” iz 2012. godine ostvario je izniman uspjeh, oduševio kritičare i obožavatelje te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku glazbenu nagradu Mercury. Nakon uspjeha debitantskog albuma Kiwanuka se zaputio na turenju, a 2015. godine vratio se u studio te je u ljeto 2016. godine izašao njegov drugi album – “Love & Hate”. Kao i album prvijenac, “Love & Hate” je naišao na vrtoglav uspjeh te je uvršten na brojne domaće i strane liste najuspješnijih albuma 2016. godine.

Ravno do dna je podijelio jedan CD njegovog posljednjeg studijskog albuma “Love & Hate”. Točan odgovor na pitanje: Koji je po redu studijski album “Love & Hate” u karijeri Michaela Kiwanuke? glasi: Drugi. CD je osvojila Tatjana Potkonjak iz Zagreba kojoj ćemo album poslati poštom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh