‘Canto amoroso’ Tamara Obrovac Transhistria Ensemblea u prodaji i u Hrvatskoj

Nakon hrvatske naklade albuma iz 2015., dostupne samo na koncertima, 'Canto amoroso' Tamara Obrovac Transhistria Ensemblea sada je u prodaji diljem Hrvatske u distribuciji Menarta u ograničenoj količini.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Tamara Obrovac Transhistria Ensemble 'Canto amoroso'

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble ‘Canto amoroso’

„Canto amoroso“ snimljen je u jednom dahu u studiju Artesuono, u Udinama, u Italiji, a glazbeni materijal donosi još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj domaćoj istarskoj besidi, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istrorumunjskom i istromletačkom, na kojem je sama napisala i riječi za naslovnu skladbu.

Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja te nevjerojatnoj scenskoj i životnoj energiji, Tamara Obrovac odavno je postala izvođač svjetskog ugleda. Njezini su albumi nedavno planuli u Kini, a novost je i da je Tamara Obrovac novi izvođač Menart BPM-a. Album „Canto Amoroso“ ima odnedavno i austrijskog Izdavača, Alessu Records. Transhistria ensemble čine autorica, flautistica i pjevačica Tamara Obrovac, gitarist i mandolist Uroš Rakovec, harmonikaš Fausto Beccalossi, kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Krunoslav Levačić.

Povodom dvadeset godina diskografske karijere albuma “Canto amoroso”, Tamara je ove godine dobila nagradu Miroslav Sedak Benčić Hrvatskog društva skladatelja, za autorsko stvaralaštvo na području jazza.

Album “Canto amoroso” može se kupiti svim CD prodavaonicama (Aquarius, Croatia Records, Dancing Bear, Dallas…), u lancima Tisak Medije i multimedijalnim knjižarama Algoritam Profil Mozaika diljem Hrvatske.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate