Can najavio trostruko vinilno izdanje ‘The Singles’, poslušajte ‘Turtles Have Short Legs’

Legendarni njemački sastav Can objavit će 16. lipnja ‘The Singles’, novu kolekciju svih dosadašnjih singlova, na trostrukom vinilnom izdanju, CD-u, downloadu i streamu.

Can 'The Singles'
Can ‘The Singles’

“The Singles” predstavlja unikatan glazbeni dokument jer po prvi put objedinjuje na jednom mjestu sve dosadašnje singlove avangardnog sastava Can, od omiljenih pjesama poput “Halleluwah”, “Vitamin C” i “I Want More” do opskurnih singlova poput “Silent Night” i “Turtles Have Short Legs”.

“Turtles Have Short Legs” odabrana je za singl ovog izdanja. Riječ je o rijetkom 7-inčnom izdanju iz 1971. godine. Pjesma je bila treći singl Cana, ali se nikad nije pojavila na studijskom albumu. Snimljena je u vrijeme Tago Mago session u postavi Holger Czukay, Michael Karoli, Jaki Liebezeit, Irmin Schmidt i Damo Suzuki.

U subotu 8. travnja u londonskom Barbicanu održat će se poseban događaj kojim će Can obilježiti 50. rođendan. Irmin Schmidt će dirigirati Londonskim simfonijskim orkestrom na svjetskoj premijeri originalnog orkestralnog djela komponiranog od strane samog Schmidta i Gregora Schwellenbacha i koji sadrži neke od najpoznatijih komada grupe Can. U drugom dijelu showa dogodit će se potpuno drugačiji glazbeno doživljaj – The Can Project. Riječ je o super-grupi koju je okupio Thurston Moore, a ona uključuje i Malcolma Mooneya, prvog pjevača grupe Can, a zasvirat će i Steve Shelley, Deb Googe, James Sedwards, Pat Thomas, Valentina Magaletti i Tom Relleen.

The Can Project je potvrdio svoj nastup i na ovogodišnjem Glastonburyju, a tada će im se također pridružiti Irmin Schmidt.

Can - The Singles
Can – The Singles

Can “The Singles” – popis pjesama:

Soul Desert
She Brings The Rain
Spoon
Shikako Maru Ten
Turtles Have Short Legs
Halleluwah (Edit)
Vitamin C
I’m So Green
Mushroom
Moonshake
Future Days (Edit)
Dizzy Dizzy (Edit)
Splash (Edit)
Hunters And Collectors (Edit)
Vernal Equinox (Edit)
I Want More
…And More
Silent Night
Cascade Waltz
Don’t Say No (Edit)
Return
Can Can
Hoolah Hoolah (Edit)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh