Brian Wilson svirat će ‘Pet Sounds’ album na festivalu u Brightonu

Brighton Festival ‘Together The People’ najavio je ekskluzivni koncert Briana Wilsona u rujnu 2016. Publika će tom prigodom moći će čuti njegovu izvedbu klasičnog albuma ‘Pet Sounds’ od početka do kraja.

Brian Wilson (Foto: Wikipedia)
Brian Wilson (Foto: Wikipedia)

Brianu Wilsonu će se na velikom događaju pridružiti njegov bivši kolega iz benda Al Jardine, a osim albuma koji je odredio brojne glazbenike, svirat će i brojne druge stvari Beach Boysa, kao i neke iz njihovih solo karijera.

Kasnoljetni festival održat će se 3. i 4. rujna u Preston Parku u Brightonu, a osim Wilsona svirat će The Horrors, Turin Brakes, Hiatus Kaiyote, Gaz Coombes, Natty i Songhoy Blues.

Festival se reklamira kao obiteljski, pa je u svoju ponudu uzvrstio i specijalni line-up za djecu. Otvoren je svim uzrastima, kao i muzičkim žanrovima, a osim bogate glazbene ponude ima i projekcije filmova, debate, poeziju.

Početkom godine Brian Wilson je najavio i ranoljetnu “Pet Sounds” turneju kojom će proslaviti 50 godina od izlaska ovog klasika.

“Potpuno je nestvarno sjediti ovdje i razmišljati o tome kako smo objavili “Pet Sounds” prije punih 50 godina. Volim svirati ovaj album sa svojim bendom i zaista se veselim što ćemo ga svirati ljudima širom svijeta”, izjavio je tom prilikom.

Turneja počinje u svibnju s deset britanskih koncerata, a u Londonu će svirati 20. i 21. svibnja.

Osim velike “Pet Sounds” turneje najavio je i svoje memoare koji bi trebali biti objavljeni u listopadu 2016. pod imenom “I’am Brian Wilson”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh