Brian Johnson spreman vratiti se u igru

Dugogodišnji pjevač AC/DC Brian Johnson objavio je kako je spreman vratiti se na pozornicu, nakon testiranja novog slušnog monitora koji mu isporučuje glasniji i bolji zvuk, istovremeno minimalizirajući rizik od gubitka sluha.

Brian Johnson (Foto: Wikipedia)
Brian Johnson (Foto: Wikipedia)

Uređaj se temelji na novoj tehnologiji zvanoj Ambrose Diaphonic Ear Lens (ADEL), koju je razvio Stephen Ambrose. ADEL filtrira zvukove i producira visoko kvalitetni audio koji se proteže cijelim spektrom frekvencija. ADEL razlikuje statički tlak od zvučnog tlaka, uklanja statički tlak, producira veću kvalitetu slušanja i smanjuje štetu od buke koja je visok rizik za gubitak sluha.

Ambrose je u svibnju objavio video o ADEL-u u koji je uključena i otvorena poruka Brianu Johnsonu s pozivom da isproba njegov novi uređaj. “Molim te, nemoj prestati pjevati, pomoć je na putu”, rekao je Ambrose u videu.

Premda je uređaj još uvijek u eksperimentalnoj fazi i ponešto predimenzioniran, Johnson je zadovoljan što mu omogućava da ponovo nastupa. Na Ambrosevom Facebook pageu, objavio je sljedeću izjavu: “RADI! Totalno radi. Zaista sam ganut i zadivljen što ponovno mogu čuti muziku, onako kao što sam ju zadnji put mogao čuti prije nekoliko godina. Ne mogu dočekati da ga se smanji, pa da ga mogu nositi i koristiti u svakoj mogućoj prilici, od obične komunikacije, odlaska u bučne restorane, do ponovnog nastupanja s bendom na koncertu.”

Hoće li AC/DC nastaviti suradnju s Johnsonom nakon ovoga, sada kada je bend već započeo turneju s Axl Roseom, preostaje tek vidjeti. Bend je, naime, bio prisiljen odgoditi čak deset koncerata američke turneje ovog ožujka zbog Johnsonovih problema sa sluhom, te su prekinuli suradnju i angažirali Rosea koji se se sam dobrovoljno ponudio zamijeniti Johnsona na svjetskoj turneji i odgođenim američkim datumima predviđenim za nadoknadu na jesen.

Axl Rose je nakon reuniona Guns N’ Roses vrlo posvećen svom matičnom bendu, ali je također izjavio i kako bi jako rado nastavio suradnju s AC/DC i nakon što se završi “Rock or Bust” turneja. Gitarist AC/DC Angus Young također je izjavio kako se ne planira umiroviti. Preostaje vidjeti znači li to da namjerava nastaviti suradnju s Axl Roseom, ili se ponovo udružiti s Brianom Johnsonom u klasičnoj postavi koja je postojala gotovo četiri desetljeća.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh