Bob Dylan neće prisustvovati dodjeli Nobelove nagrade

Novopečeni laureat obznanio je kako neće prisustvovati ceremoniji dodjele Nobelove nagrade u Stockholmu kako bi primio svoju nagradu za književnost, izvještava The Associated Press. Švedska je akademija objavila kako ih je kantautor informirao da neće osobno moći prisustvovati dodjeli zbog prethodno ugovorenih obaveza.

Bob Dylan u vrijeme dodjele Nobelove nagrade već ima zakazane druge obaveze (Foto: Wikipedia)
Bob Dylan u vrijeme dodjele Nobelove nagrade već ima zakazane druge obaveze (Foto: Wikipedia)

Stalna tajnica Švedske akademije Sara Danius izjavila je kako je akademija primila osobno pismo Boba Dylana u kojem je naglasio kako se osjeća iznimno počašćenim zbog prepoznavanja i nagrade, te kako akademija poštuje umjetnikovu odluku, premda je prilično neobična.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se laureat neće pojaviti na dodjeli, već je Elfrieda Jelinek, dobitnica Nobela za književnost 2004. godine, odustala od pojavljivanja na dodjeli zbog svojih socijalnih fobija.

Ostaje nepoznanica tko će primiti nagradu u Dylanovo ime, a više se informacija o tome očekuje do petka. Ipak, kao laureat, Bob Dylan mora održati predavanje u sljedećih šest mjeseci od dodjele 10. prosinca, kako je uvjetovano propozicijama Nobelove nagrade.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh