‘Blue Train’ – singl i spot kojim Tom Benzon najavljuje prvi samostalni album

Tomislav Tom Benzon, nekadašnji gitarist Kojota, Malehookersa i frontman grupe Cool Shakes, objavio je svoj prvi samostalni singl i spot 'Blue Train', kojim najavljuje i samostalni debi album.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page
Tom Benzon 'Blue Train'

Tom Benzon ‘Blue Train’

Pjesma “Blue Train” napisana je za vrijeme ranih devedesetih godina prošlog stoljeća, tijekom putovanja jednim plavim vlakom, a inspirirana je osjećajima koji su ga u to vrijeme opsjedali radi gubitka velike ljubavi i doma na tada ratom rastrganim prostorima. Singl je snimljen u pravom vintage analognom studiju, Sunday Studios u Sv. Nedjelji, a na njemu i gostuje mlada talentirana sinjska pjevačica Luna DeLongpre, pravim imenom Duška Brčić Šušak. Ovaj duet praćen je vrhunskim domaćim glazbenicima; Mirsad Dalipi (bubnjevi), Mario Žuvela (bass/washboard), Robert Vnuk (bariton gitara), Dan Divjak (Rhodes piano), Krešo Oremuš a.k.a. Sonny Boy (usna harmonika) i Igor Milovčić (ukulele). Redatelj video spota je Srđan Šarić, a editirao ga je Mislav Muretić.

Tom Benzon se 2003. godine odselio u London gdje je kao glazbenik ostvario zavidne uspjehe i suradnje. Svirao je s velikanima kao što je Jack Savoretti, išao je na turneje kao član Jools Holland Rhythm and Blues orchestra ( s kojim je nastupio i u rasprodanom Royal Alber Hallu), a nastupao je uz Lucindu Williams i to dva puta na Glastonbury festivalu. Usput je kao student filma započeo i snimanje filmske glazbe. Kao najveći uspjeh na tom polju izdvaja suradnju s Angelinom Jolie na njenom redateljskom prvijencu “In the Land of Blood and Honey”, u kojem je ostvario i manju glumačku ulogu. Od tada se nekoliko puta okušao kao i glavni glumac, između ostalog i u filmu “Smash & Grab: The Story of the Pink Panthers”. Nakon 13 godina rada u Velikoj Britaniji vratio se u Hrvatsku, te sada živi na potezu Zagreb – Los Angeles.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Print this page

Komentari

Close
Pratite nas i lajkate