Björk objavila trailer za svoj interaktivni virtualno stvarnosni film ‘Family’

Pjevačica se nedavno na otorenju svoje nove izložbe u Londonu pojavila kao avatar.

Björk 'Family'
Björk ‘Family’

Trailer filma “Family” premijerno je prikazan kao dio izložbe “Digital” koju je Björk nedavno otvorila u Montrealu. Film je režirao Andrew Thomas Huang, kalifornijski redatelj koji je snimio i video za “Black Lake” i “Stonemilker”.

Islandska pjevačica nedavno je otvorila izložbu u londonskom Somerset Houseu, na kojoj se pojavila kao avatar, što je bilo omogućeno posredstvom live-streama. Virtualna je izložba bila otvorena do 23. listopada, a Björk je na njoj surađivala s nekima od najboljih svjetskih vizualnih umjetnika i programera, kao što je Huang.

Björk je objasnila kako tehnologija pomaže ženama raditi izvan već utvrđenog i formiranog hijerarhijskog sistema, otkrivši i kakav je utjecaj tehnologija imala na njezinu vlastitu glazbenu karijeru.

“Laptop koji je stigao 1999. omogućio mi je da imam osobni studio u kojem ću napraviti album “Vespertine” (iz 2001. godine). Touchscreen mi je pomogao mapirati moju vlastitu idiostinkratičku muzikologiju izvan klasičnog kanona i ponovo se povezati s prirodom i napraviti album “Biophilia” (iz 2011. godine). Virtualna stvarnost pomaže napraviti novi stejdž slobodan od politike, gdje se zvuk i vizuali slobodno kovitlaju, potpuno oslobođeni”, objasnila je Björk svoju povezanost s tehnologijom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh