‘Bicikl’ – novi spot kantautorice Nine Romić

Zagrebačka kantautorica Nina Romić objavila je videospot ‘Bicikl’, akustičnu ljubavnu minijaturu, ispjevanu u priči o dva bicikla.

Nina Romić 'Bicikl'
Nina Romić ‘Bicikl’

Spot koji prenosi atmosferu pjesme, režirao je perspektivan i produktivan redatelj Doringo, koji kaže: “Kad mi je Nina predložila da snimim spot za Bicikl, odmah sam imao jasnu viziju sanjivog filma s isječcima vožnje i bivanja u prirodi, ambijenta tako slikovito ostvarenog u samoj pjesmi. Ne razmišljajući o direktnom ostvarenju priče, jer je krasno prikazana u tekstu, snimao sam kadrove daljnjih asocijacija na temu. Na kraju je došao završni dodir u vidu obrade video materijala, s naglašenom saturacijom boja u krivulji i cestom vinjetom za taj filmski izgled”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dd_gFA1rfek[/youtube]

“Bicikl” je singl s hvaljenog, trećeg Nininog studijskog albuma “Stablo”, koji je objavljen i na vinilu, a među brojnim priznanjima se ističe nominacija za prestižu međunarodnu nagradu IMPALA, za najbolji europski nezavisni album godine.

„Pjesma je napisana u jednom dahu, jednog ljetnog dana dok sam ispijala kavu na balkonu i ugledala svoju prijateljicu kako vozi bicikl, njoj posuđen, a koji je nekoć pravio društvo mom biciklu u ostavi i pripadao nekom posebnom. Akustična ljubavna minijatura ispjevana kroz priču o dva bicikla.“ – Nina Romić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh