Beba s omota ‘Neverminda’ rekreirala foto album za 25. godišnjicu albuma

Nirvanin kultni album ‘Nevermind’ izašao je 24. rujna 1991. i ovoga je vikenda proslavio 25. godišnjicu postojanja.

Nirvana 'Nevermind'
Nirvana ‘Nevermind’

Na čuvenoj fotografiji omota albuma “Nevermind” nalazi se četveromjesečna beba Spencer Elden, a danas dvadesetpetogodišnji Elden skočio je u bazen u Rose Bowl Aquatic Centeru u kalifornijskoj Pasadeni i fotografirao se u istoj pozi. Fotografirao ga je John Chapple.

“Rekao sam fotografu da bi bilo najbolje da budem gol, no on je mislio da bi to bilo pomalo čudno, pa sam ipak obukao kupaće gaćice. Ova godišnjica mi puno znači. Čudno je da sam to napravio kad sam imao četiri mjeseca i da je to postala ikonička fotografija”, rekao je Spencer Elden za New York Post.

U intervjuu za The Guardian 2015., Elden je rekao kako njegovi roditelji uopće nisu puno razmišljali kad su prije 25 godina odlučili da im beba pozira.

“Znali su za Nirvanu, ali nisu bili nešto posebno u grungeu. Imao sam četiri mjeseca i moj je otac tada išao u umjetničku školu, a njegov ga je prijatelj često tražio za pomoć u svojim projektima. Tako ga je prijatelj, fotograf Kirk Weddle nazvao i pitao: “Bi li bacio svoje dijete u bazen na pet minuta i zaradio nešto novaca?, i on je pristao. Roditelji su me odveli tamo, umočili me u bazen, fotografirali i izvukli me van. To je bilo sve. Za to su dobili 200 dolara i otišli na tacose poslije toga. Ništa posebno.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh