Beach Slang otpustili gitarista zbog optužbi za seksualni napad

Američki punk bend objavio je na svojoj Facebook stranici kako se odriču dosadašnjeg gitarista Rubena Gallegoa zbog optužbi za seksualni napad kojima se tereti.

Beach Slang (Foto: Wikipedia)
Beach Slang (Foto: Wikipedia)

Navodni napad zbog kojeg se tereti Ruben Gallego dogodio se prije četiri godine, u vrijeme dok još nije bio član benda Beach Slang.

“Vjerujemo žrtvama, i premda želimo vjerovati Rubenu, mislimo da nije prikladno da bude dio Beach Slanga, barem dok ne saznamo više informacija o slučaju”, stoji u priopćenju benda na Facebooku.

Sad već bivši gitarist Ruben Gallego (Foto: Wikipedia)
Sad već bivši gitarist Ruben Gallego (Foto: Wikipedia)

Bend je također najavio kako će donirati sredstva RAINN-u, najvećoj svjetskoj organizaciji protiv seksualnog nasilja, budući da je Beach Slang bend kojemu je stalo do seksualnih žrtava, te pozvao fanove da koriste resurse organizacija poput www.rainn.org ukoliko im je potrebna stručna pomoć.

Objasnili su i kako će odlazak gitarista benda utjecati na skoršanje nastupe. “S obzirom na tajming cijele ove stvati, naša je jedina opcija da trenutno sviramo kao Quiet Slang”, objasnio je bend najavivši tako akustičnu svirku na predstojećoj mini turneji po Velikoj Britaniji.

Beach Slang su početkom godine objavili svoj drugi studijski album “A Loud Bash Of Teenage Feelings”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh