Argentinski koncert Kraftwerka mogao bi biti otkazan uslijed zabrane sintesajzera

Kraftwerk bi trebao svirati u Buenos Airesu krajem ovog mjeseca, no zbog zabrane događaja s elektroničkom muzikom u tom gradu, koncert će možda će biti otkazan.

Kraftwerk (Foto: Wikipedia)
Kraftwerk (Foto: Wikipedia)

U travnju ove godine gradska je uprava donijela zabranu svih koncerata s elektronikom glazbom, a na ovu su se radikalnu odluku odlučili uslijed smrti šestoro ljudi na Time Warp festivalu. Lokalna je uprava nakon nemilog događaja prestala izdavati potvrde za velike festivale elektroničke muzike, barem dok se ne donese novi zakon koji bi prevenirao smrt uslijed konzumiranja droge na glazbenim događajima.

Njemački pioniri elektroničke muzike trebali bi zasvirati 23. studenog na Luna Park stadionu u Buenos Airesu, a karte su u prodaji premda dozvole za nastup čekaju još od srpnja kada su zatražene.

U izjavi gradske uprave stoji kako ne mogu odobriti dozvolu, jer je na snazi sudska zabrana još od Time Warp festivala, a dodatni je problem što bend koristi sintesajzere i samplere kao svoje primarne instrumente.

Kraftwerk će sljedeće godine održati turneju po Velikoj Britaniji, a nedavno su i nominirani za Rock And Roll Hall Of Fame.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh