Antenat predstavili spot za pjesmu ‘Bolivija’

‘Bolivija’ je najstarija pjesma s posljednjeg albuma ‘Izlet’. Nastala je kao bezimena, elektronska, instrumentalna kompozicija na Borisovom kompjuteru. Davno… Dok je muziku još stvarao u Fruty Loopsu. Pjesma je dugo stajala po folderima ideja, dok je konačno nismo probali odsvirati u vrijeme priprema za ‘Izlet’ – kažu iz Antenata.

Antenat 'Bolivija'
Antenat ‘Bolivija’

“”Bolivija” je do kraja oživjela u trenu kada je dobila tekst, nastao pod dojmom jedne lude, zamađijane, visinske zore, jednom prijelaznom bezvremenskom intervalu između noći i dana, negdje blizu tromeđe Bolivije, Argentine i Chilea. U okruženju u kojem, kako bi rekao M. A. Asturias vladaju vulkani bešćutni za ljudska zbivanja. Ubrzo nakon izlaska albuma izrodila se ideja da bi Bolivija, budući da podosta odudara od našeg ‘standardnog’ zvuka, trebala dobiti spot i da bi u njemu trebala biti Nikolina Komljenović, prije svega naša stara prijateljica, ali i umjetnica čiji rad iznimno cijenimo. Vizija jednog atmosferičnog, intimnog, mračnog spota počela se ostvarivati ‘samo’ tri godine kasnije, kada je prijedlog za suradnju objeručke prihvatio snimatelj Damian Nenadić, koji potpisuje režiju spota”, objašnjavaju članovi Antenata.

Damian je u priču uveo još dvojicu izuzetnih snimatelja Juricu Markovića i Nikolu Mrkšu koji su jednoj intenzivnoj, opuštenoj, ali radnoj noći, u šumi pored recikliranog imanja na Vukomeriću snimili kadrove “Bolivije”. I dočekali još jednu zoru.

Spotom za “Boliviju”, Antenat izlijeće iz “Izleta” i ulijeće u pripremu novog materijala, osnaženi novim članovima u dvadesetogodišnjoj družini: Fredricom Lanzom (klavijature), Makom Murtićem (sax) i Danijelom Hršakom (truba).

Grupa će koncertno proslaviti svoj 20. rođendan u petak 7. travnja u Tvornici kulture.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh