A zašto Bond ne bi bila žena?

Zvijezda ‘Game of Thrones’ Emilia Clarke izjavila je da želi igrati prvu agenticu 007. Ime joj je Bond. Jane Bond.

Emilia Clarke (Foto: Wikipedia)
Emilia Clarke (Foto: Wikipedia)

Nakon što je početkom prošlog tjedna Gillian Anderson, poznata kao Dana Scully iz serije “X-files”, izazvala globalnu medijsku pažnju izjavom kako bi bez problema mogla zamijeniti Daniela Craiga u ulozi agentice 007, nastala je pomama za tom feministički inovativnom, još neraspisanom ulogom.

Popularna mlada glumica Emilia Clarke, poznata po ulozi Daenerys Targaryen u megapopularnoj HBO seriji “Game of Thrones”, nakon Gillianine izjave i medijske reakcije, požurila je otkriti javnosti kako bi željela igrati prvu ženu Bond.

“Imam još mnogo nerealiziranih snova”, rekla je za The Daily Star, “Silno bih voljela igrati Jane Bond. Moj ultimativni izbor Bond-dečka bez sumnje bi bio Leonardo DiCaprio”.

Novo sezonom “Igre prijestolja” glumica je ponovo u žiži medijskog interesa, u čemu očigledno i uživa. Tako je prošloga tjedna pokušala objasniti fikcionalni jezik Dothrakija recitirajući Hansonove stihove hita “MMMBop” iz 1997. Nešto ranije obznanila je kako je epizodu u kojoj je njezina naga scena gledala s roditeljima, te kako zbog toga žali. Emilia Clarke izazvala je pažnju i izjavom kako bi u seriji rado vidjela i muške golotinje.

Preostaje tek vidjeti jesu li producenti konačno zaintrigirani idejom da se Flemingov lik prometne u snažnu ženu, uspješnu tajnu agenticu 007 koja ima sofisticiran ukus za piće, špijunske gadgete, skupe automobile i muškarce, koje mijenja nesputanom lakoćom kao što njezina muška inkarnacija, kolega James, mijenja Bond-djevojke.

Kako se nedavno raspravljalo i o mogućnosti “crnog” Bonda, za ulogu kojeg se razmatrao Idris Elba, bit će zanimljivo pratiti hoće li se u već pomalo ustajaloj franšizi prije dogoditi trans-rasni ili trans-rodni preokret.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh