Straight Mickey And The Boyz i Moskau na rođendanu Ravno do dna u Vintage Industrial Baru

Već najavljenom irskom headlineru Marcu O’Reillyju pridružuju se beogradski Straight Mickey And The Boyz i koprivnički bend Moskau. Rođendan portala Ravno do dna zakazan je za utorak 14. ožujka u Vintage Industrial Baru.

Straight Mickey And The Boyz
Straight Mickey And The Boyz

Sa Straight Mickey And The Boyz i Moskau zaokružen je line up za koncertni tulum proslave 6. rođendana portala Ravno do dna u Vintage Industrial Baru.

Straight Mickey And The Boyz – „Moćni trio sadrži snažnu prisutnost i stav, izašli su pred publiku na potpuno predani način, da gospodo, kao MC5 s daškom The Clasha ubačenog s dobrim ukusom. Postoji nešto u ovom bendu koji je tako čvrst i tako uvjeren da je glazba koja se izlije iz njih snažno magnetična. Straiht Mickey And The Boyz donose perfektan rock and roll“, oduševljeno je nakon koncerta na ovogodišnjem MENT-u u Ljubljani napisao John Robb za Louderthanwar.com.

>> Kupite ulaznice

Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško – Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare.

>> Facebook event

„Glasno, moćno i prokleto ima smisla. Jamming iz srca rock and rolla, čisti trans. Ono kad uhvatite sebe da nakon silnih stilova i distorzija koje ste do tada čuli, dogodi se da vas zapljusne jedan sasvim novi originalni vintage izričaj, ali koji nije oponašanje i ‘lizanje cipela prošlosti’, već nešto što ‘smrdi’ na sadašnjost“, Zoran Stajčić o koncertu Straigth Mickey And The Boyz za Ravno do dna.

Moskau
Moskau

Moskau – performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv, koji glazbu kombinira s ostalim umjetnostima, a najviše performansom. Osnovnu maticu benda čine četiri člana (Ivan Gundić, Pavle Bojanić, Ivan Laić, Ivan Grobenski), ali se ona lako poveća i na petnaestak članova (harmonika, saksofon, industrijalne udaraljke, bicikl, klavijature…). Moskau se pokazao kao jedan od najradišnijih sastava, te do sada ima pet službena izdanja – ”Moskau EP” (2010.), EP ”Red” (2015.), albume ”Dirty Ground” (2015.) i “Gospel Machine” (2016.) i live album „Live @ Vintage Industrial Bar“ (2016.) koji su odlično prihvaćen od publike i kritike kako u Hrvatskoj, tako odnedavno i u susjednoj Sloveniji.

„Moskau je bend potpuno uživljen u svoju misiju bezobzirnog glazbenog kolektiva koji svjesno briše mnoge stilske granice, nameće buku filzofiji i upumpava filozofiju u buku“, Zoran Stajčić za Ravno do dna.

Marc O'Reilly
Marc O’Reilly

Kao headliner nastupa Marc O’Reilly kojem je ovo ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj. Iz sonične dubine, irski rock kantautor Marc O’Reilly juriša na muze svojim bipolarnim žarom stvarajući refleksiju oštre buntovničke radosti. Potpomognut svojim bendom iz Christendoma, oblikuje predivne pjesme u kojima se susreću, blues, rock i irski folk u kojima dakako dominira njegov moćni vokal. Marc O’Reilly objavio je tri, od kritike hvaljena albuma, „My Friend Marx“ (2011.), „Human Heardings“ (2014.) i prošlogodišnji recentni „Morality Mortality“, čime je stekao status jednog od najuzbudljivijih novih umjetnika u usponu kojeg se uspoređuje s velikanima poput Johna Martyna i Glena Hansarda, kao i s Bon Iverom iz folk faze. Nastupao je po skoro cijeloj Europi uključujući koncerte na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter.

Ovog proljeća Marc O’Reilly kreće s bendom na europsku turneju, a portalu Ravno do dna je velika čast što se odazvao i što će održati koncert u Vintage Industrial Baru, ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj i Zagrebu u utorak 14. ožujka 2017. u sklopu velike proslave šestog rođendana portala.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 70 kuna. Mogu se kupiti preko sustava Entrio.hr i svih prodajnih mjesta Entrio.hr, te u Vintage Industrial Baru.

Vrata kluba se otvaraju u 20:00 sati. Početak je u 21:00 sat. Satnica će se poštivati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X